Corana Virüs Yerli Tanı Kitinin Görüntüleri Paylaşıldı




Corana Virüs Yerli Tanı Kitinin Görüntüleri Paylaşıldı


Sağlık Bakanlığı, yeni tip corana virüsü olan COVİD-19 için geliştirilen yerli tanı kitinin laboratuvar görüntülerini paylaşırken, Ulusal Viroloji Laboratuvarı sorumlusu Doç Dr. Gülay Korukoğlu yerli tanı kiti ile 90 dakikada Corona virüsünün tespit edilebildiğini anlattı. Çin ve birçok ülkeyi kasıp kavuran, hatta komşumuz İran’da bile görülen dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonunda yerli kit geliştirildi. Hali hazırda bulunan PCR olarak adlandırılan Pan Corona virüsünün yeni tipi olan COVİD- 19’un testlerde belirlenmesi için, PCR testlerine eklenen yeni primer problar ve laboratuvarda üretilen enzimlerle beraber kiti geliştirdiklerini açıklayan Doç. Dr. Korukoğlu, uluslar arası merkezlerden alınan pozitif virüs örnekleri ile kitin test edildiğini söyledi. 


Yerli kitin testlerinde uluslar arası merkezlerden alınan pozitif virüs örnekleriyle yapılan testlerde yine ilk sonuçlar pozitif oldu. Yapılan bu testler sonucunda elde edilen başarılı sonuçlarla beraber, yerli kit Ulusal Viroloji Laboratuvarında kullanılmaya başlandı. Corona virüsü şüphesi olanlarda artık yerli kit kullanılarak testler yapılıyor. 




Yeni tip Corona Virüsü Yerli tanı kitinin, tamamen yerli kaynaklardan üretildiğini söyleyen Doç. Dr. Gülay Korukoğlu, kitin hızlı bir şekilde İstanbul’da üretildiğini ve maliyetinin de çok düşük olduğunu belirtti. Doç. Dr. Korukoğlu, kit ile yapılan ilk çalışmalarda 90 dakikada sonuç alındığını açıklarken, kit üzerinde çalışmalar devam ediyor, hedef daha kısa sürede sonuç almak. Yurt dışına ihracı da gündemde. 


Kaynak: WebTekno, Hürriyet Gazetesi          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »