Romantik Dolandırıcılara Dikkat!




Romantik Dolandırıcılara Dikkat! 


Bugün 14 Şubat sevgililer günü veya Valentine’s Days, böyle günlerde romantik temalı online dolandırıcılar zirve yapıyor. İnternet üzerinden hediye alacaklar romantik dolandırıcılara dikkat! Siber güvenlik kuruluşu ESET bu konuda kullanıcıları uyarıyor ve alınması gereken tedbirler:


. Sahte tebrik kartları: siber saldırganlar böyle özel günlerde pek çok sahte tebrik kartı ve kartın yönlendirildiği linkin dolaşıma sokuyor ve gerçekte ise bu linkler kullanıcıya zararlı yazılım içeren sitelere yönlendiriyor. 


. Siber suçlular sadece sahte tebrik kartlarının dışında Truva atı bulaştırılmış videolar, şiirler, şarkıların bulunduğu romantik linkleri kullanıyorlar. Buradaki amaç kişinin bilgisayar, tablet ya da telefonundaki özel bilgilere ve özellikle de banka giriş şifreleri ve kredi kartı bilgilerine ulaşmak hedefleniyor. 


. Başka bir yöntemde, siber saldırganlar BlackHat SEO ya da arama motoru zehirlenmesi yöntemi ile sevgililer günü ile ilgili arama motorlarında yapılan aramalarda üst sıralarda çıkması sağlanıyor ve bu şekilde kişisel bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor. 


. Özel teklifler, bedava hediyeler, süper indirimlerle ilgili gelen her iletiye şüphe ile yaklaşın. Bu tür linkler genelde Twitter ya da Facebook’ta daha çok karşımıza çıkıyor. Bu oltalama yöntemi saldırganların vaz geçilmez araçları arasında sayılıyor. 


. İndirdiğiniz bir uygulamada veya kullandığınız bir uygulamada istenen erişim izinlerine ve indirdiğiniz uygulamayı nereden indirdiğinize dikkat edin. Google play’i kullanın. 


. İngilizce veya kötü bir Türkçe ile yabancı isimli ve yalnız olduğunu söyleyen kadınlardan gelen arkadaşlık mesajlarına dikkat edin. Bunun bir aldatmaca olduğunu, aşk arayan birisi görünümüyle ilerleyen zamanlarda acil para ve nakit para isteği geleceğini bilin. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi/ Ömer Temür              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »