“Kitap Kurtları Yarışıyor”




“Kitap Kurtları Yarışıyor” Projesi


Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, “Kitap Kurtları Yarışıyor” projesi kapsamında öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak hedefleniyor. TÜGVA ortaokul öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği bu projeyle yarışmaya katılan öğrencilere, proje kapsamında kendileri için seçilmiş 5 kitabı okuyorlar. Sonrasında o kitaplarla ilgili sınavdan geçiyorlar. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, projeyi başlatılırken başta Milli Eğitim Bakanlığı birimleriyle protokol hazırladıklarını ifade etti: “Çünkü burada hem kitapların pedagojik açıdan belirlenmesi hususunda ve çeşitlendirme açısından da yani tarih kitabı da var içerisinde teknoloji kitabı da milli manevi değerleri kapsayan kitaplar var” dedi. 




“Kitap kurtları yarışıyor” projesi kapsamında ve geleneksel hale yarışmaya 5, 6, 7, 8’inci sınıf öğrencileri katılıyor ve yarışmaya katılım da bu yıl bir hayli yüksek. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda çok ciddi manada katılımlar oldu. Geçen yıl yaklaşık 41 bin 370 öğrencimiz tüm Türkiye’den 81 vilayetten bu yarışmaya katılmış oldu, bu sene de heyecanlıyız üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz için” dedi. 




Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 30 Mart. Başvuruların bitiminden sonra Nisan’ın ilk haftasında online sınav yapacaklarını söyleyen Eminoğlu, “ Öğrenci kardeşlerimize 18 Nisan’da da bütün Türkiye’de aynı anda, saat 10’da MEB okulları başta olmak üzere aynı anda bir yazılı sınav gerçekleştireceğiz” dedi. Yapılacak bu sınavda öğrencilerin karşısına her kitaptan 20 soru olmak üzere, 100 soru çıkıyor. Dereceye giren öğrencilere ödül olarak hediye çeki, tablet, bisiklet gibi ödüller bulunuyor. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan bu projeyi herkesin desteklemesi gerekiyor. Bizde canı gönülden destekliyoruz. 


Kaynak: TRT Haber/ Kültür Sanat        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »