Engellilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Uygulama: Engel Dedektör




Engellilerin Ulaşımını Kolaylaştıracak Uygulama: Engel Dedektör


Adapazar’ında bir özel okulda robotik kodlama eğitimi alan 9 öğrenci, öğretmenleri Gonca Komşu ve Beytullah Akyüz ile yaklaşık 2 ay süren çalışmanın sonunda “Engel Dedektör” isimli uygulamayı geliştirerek, engellilerin ulaşımını engelleyecek araçları tek tuşla yetkili birime bildiriyor. Öğrencilerin ekip çalışması sonucu geliştirilen bu uygulama engelli rampalarının önüne park eden araçların konum bilgisi ve fotoğraflarını yetkili birime iletecek. Dokuz kişilik ekip içinde bulunan öğrencilerden Selim Bozkurt, 


“Projemizin amacı, engelli rampalarının önüne araç park edilmesini önlemek. Bizim buradaki amacımız engelli bireylerin, bisikletlilerin, bebek arabası kullananların ve yürüme zorluğu çekenlerin trafikte rahatça hareket edebilmesi. Örneğin sokakta yürürken bir engelli rampasının önüne araç park edildiğini gördünüz, telefonunuzu çıkartacak ve kişisel bilgilerinizi girdikten sonra konuma izin vererek maksimum 3 tane fotoğraf yükleyerek gönder fotoğrafına tıkladığınızda bu fotoğraflar ve bilgiler gerekli birimlere ulaşacak” dedi. 
    


Robotik kodlama öğretmeni Gonca Komşu ise şu an aktif olarak kullanılabilen ve testleri başarıyla geçen uygulamanın iki hafta içinde tamamen kullanıma hazır hale geleceğini ifade etti. Komşu, projenin diğer ayağı olan emniyet ve yerel yönetimlere yapılacak sunumun ardından, uygulamanın kullanılmaya başlanması için bir engel kalmayacağını söyledi. Her sene Aralık ayının ilk haftası dünya engelliler günü olarak engelliler için farkındalık oluşturulmaya çalışılır. Linkini vereceğim makalede Türkiye omurilik felçlileri derneği 2.Başkanı Semra Çetinkaya’nın ibretlik hikayesini okuyabilirsiniz. “Unutmayın ki herkes, bir engelli adayıdır.” Yani her şey bir kazaya bakar ve hayatınız değişebilir. 


İlginizi çekecek makaleler: 

https://heybiliro.blogspot.com/2019/05/lise-ogrencilerinden-kas-hastas-cocuga.html#more

 https://heybiliro.blogspot.com/2018/12/emniyet-kemeriyle-degisen-hayat.html


Kaynak: DHA, TRT Haber       
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »