Dizler Arasında Yastıkla Uyumanın Faydaları


Dizler Arasında Yastıkla Uyumanın Faydaları

Vücudumuzun barınma, besleme gibi uyku ve dinlenme de temel ihtiyaçlarımızdandır. Yoğun bir günün ardından kas ve iskelet sisteminin dinlenmesi için uygun pozisyonda uyku çok önemlidir. Dizler arasında yastıkla uyumanın faydalarını kısaca anlatmaya çalışalım.İnsan vücudunda doğal eğrilikler mevcuttur. Bunlar: boyunda ve sırtta bulunan eğrilikler olarak karşımıza çıkmaktadır. Önemli olan uyku esnasında bu doğal eğrilikleri koruyacak şekilde uyuyabilmektir.

İnsan vücudu için yatış pozisyonu önemli olmaktadır. Çünkü yanlış pozisyonda uyumak durumunda,  dinlenme olmayacaktır. Vücudun değişik yerlerinde tutulmalar, kas ağrıları günlük hayatınızı, rutininizi etkileyecektir.

Yatış pozisyonu açısından rahat yatmak, doğru duruş için dizler arasında yastıkla uyumak faydalı olacaktır. Dizler arasında yastıkla yatmanın sırt, kalça, diz ve ayaklar bölgesindeki ağrıyı azaltır. Erkeklerde özellikle prostat sıkıntısı olanların yastıkla yatması tavsiye edilir.

Dizler Arası Yastıkla Uyumanın Faydaları Nelerdir?

.Dizler arasında yastıkla yatmak vücut için alt bedene destek olacağından bacaklar, diz ve omurgayı doğru konumlandırır.

. Dizler arasında yastıkla yatmak kalça ve bel için çok faydalı olacaktır. Yatarken kalça ve bel'e olabilecek basınç yastık sayesinde önlenecektir.

. Uzmanlar tarafından bel ağrısı, siyatik, kas krampları gibi sıkıntısı olanların ağrıları için dizler arası yastık tavsiye edilmektedir.

. Diz yastıklarının başka bir faydası ağrılı bacak ve dizler için kan akımı artırılarak rahatlama sağlar.

. Diz arası yastık uygun duruş sağladığından uyku dinlendirici olacaktır. Ayrıca hamile kadınlar içinde diz yastığı kullanmak faydalıdır.

. Diz arası yastığın biraz sert olması önemli olmaktadır. Bilgisayar başında, ofis ortamında çalışanlar için yeri gelmişken bel yastığı kullanmalarının faydalı olacağını belirtelim. Bel yastığı sayesinde bel kısmında doğal ve doğru duruş sağlanır. Bel sağlığı için yastık kullanın. Bel için kullanılan yastığı, diz arası yastığı olarak da kullanabilirsiniz. Varisli bacaklar, varis rahatsızlığı, şişmiş ayaklar ve yorgun bacaklar için güne zinde ve dinlenmiş başlamak için diz arasında yastıkla uyumak faydalıdır.

İnsan için uyku çok önemli olması sebebiyle, cildimiz için kollajen salgılanması genç kalmamızı sağlar. Kas ve iskelet yapısının dinlenmesi açısından verilen tavsiyeleri göz ardı etmeyin. Unutmayın ki yaşlandırmayı geciktirmek için en önemli faktörlerin başında uyku gelmektedir. Merak ettiğinizi biliyorum yaşlandırmayı geciktirmek için önemli olan diğer faktörler nelerdir, aşağıda linkini verdiğimiz makalemizi okuyun. Yaşlanmayın, genç kalın, sağlıcakla kalın.  




            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »