KİLOLARDAN KURTUL! HAYAT BUL!



Günümüzde çoğu insanın sıkıntısı şişmanlık ve obezitedir. Bu durum sadece bayanların değil, artık bütün insanlığın korkulu rüyasıdır. Bu rüyadan, kabusdan uyanmak için işe eski beslenme alışkanlıklarınızı bırakarak başlayabilirsiniz. Amir khan son filmi Dangaldaki rolü için kilo alıp altı ay içerisinde kilo verdiğini görüyorsunuz. Önceliklerimizi kilo vermek, formda kalmak, ideal kilonuzu korumak olarak sıralayalım. Öncelikle insanın yapması gereken biraz hareket etmesi, kilo vermek vermek için illa ki ağır egzersiz proğramlarını uygulamanıza gerek yok. Yapmanız gereken biraz hareketli olmak, günde sadece bir saat tempolu yürüyüş, dengeli beslenme yeterli olacaktır.

Yürüyüşün önemi

Yapacağınız yürüyüşü mümkünse sabah saatlerinde yapmanız iyi olacaktır. Çünkü her sabah güne yürüyüşle başlamak insan vücut ve anatomisi için olumlu yönde etkisi olacaktır. Tempolu yürüyüş, yani güne spor yaparak başlamak, insana mutluluk verecektir. Güne enerji dolu kalori yakımı ile başlamak, ardından protein ağırlıklı kahvaltı sizin için yeterli olacaktır. Mutlaka günde bir saat yürüyüş yapılmalıdır. Sabah saatlerinde şartlar uygun değilse, akşam saatlerinde yürüyüş yapılmalıdır. Beslenme alışkanlıkları gözden geçirilerek, dengeli beslenmeye geçilmelidir.

Tempolu yürüyüş   
    
Yürüyüş belli bir tempoda bir saat olmalıdır. Yapacağımız yürüyüş tempolu olmazsa istediğimiz kiloyu veremeyiz. Bu yüzden tempolu ve en a z bir saat her gün yürümeliyiz. Toplumda genelde yemek yedikten sonra yürüyüş yapılır düşüncesi yanlıştır. Tok karnına hızlı, tempolu yürümek,  spor yapmak insana sıkıntı verir.


Motivasyon için adım sayar kullanın

Yürüyüş sırasında su bulundurun. Ancak soğuk su içmeyin. Her gün yürüyüş yapmak insana zor gelir. Biraz motivasyon, sabır iyi olacaktır. Telefonlarımızda uygulama olarak bulunan adım sayar, ne kadar kalori harcadığımızı göstereceğinden faydalı olacaktır. Yürüyüş için yer uygun değilse, evde kullanabileğiniz yürüyüş bantlarından almalısınız. Kış aylarında elverişsiz hava şartlarında ara vermemek için gereklidir.
Yürüyüş ile beraber vücut ter ve toksinleri atacaktır. Bel bölgesinde zayıflama için birkaç egzersiz yapabilirsiniz. Spor sırasında bel korsesi de kullanmak faydalı olacaktır. Çünkü belin sıkı olması bel ağrısını önleyecektir.


Tartan pist ve biraz egzersiz


Yürüyüşün kalitesi açısından spor amaçlı, tartan pisti olan büyük parklarda, deniz kenarında yürüyüş yapılmalıdır. İnsan bedenine suyun iyi geldiği, deniz kenarında bol oksijen olması açısından düşünüldüğünde faydalı olacaktır.  Yürüyüş tempolu olursa, süreklilik,  dengeli besleme, biraz egzersiz ile yavaş, yavaş kilo verdiğinizi göreceksiniz. İnsan sağlığı için uzun bir zamana yayılan kilo verme şekli uzmanların tavsiyesidir. Sonuç olarak fazla kilolardan kurtulmak için her gün bir saat tempolu yürüyüş, dengeli beslenme yeterli olacaktır. Kilolardan kurtul! hayat bul!    
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »