Limon Suyu Hakkında Bilinmeyenler Ve Faydaları

Yazar: Yıldız Eryıldız



Limon suyu insan vücuduna faydası olan en organik ve doğal gıdaların başında gelir. Bitkisel gıdaların sağlık açısından faydalı olması için düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Yani limon suyunun sağlık açısından faydalı olması için her gün bir bardak suya sıkacağınız yarım limon sizi kış aylarını rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Limon suyunun detoks etkisini kullanmak için güne limon suyu içerek başlayabilirsiniz.

Çağımızın gereği olsa gerek çalışma temposu, yoğunluk derken insanlar organik beslenmeyi bırakıp hazır gıdalara yöneldi. Yapılması kolay olduğundan birazda tercih sebebi ama sağlık açısından taşıdığı riskleri de göz ardı etmemek gerekiyor. İnsan sağlığını kaybettikten sonra, tekrar kazanmak için para harcamak yerine korumayı düşünmesi yerinde olacaktır. Bu makalede limon suyu hakkında bilinmeyenler ve faydalarını anlatmaya çalışacağım. Basit gibi görünse de aman limon suyu deyip geçmemek gerektiğini anlayacaksınız. Organik beslenme, doğal yollarla sağlıklı yaşam bizden sonraki nesillere rol model olma açısından önemlidir.

Limon örneğinden yola çıkarak yediğimiz her besinin organik ya da doğal olduğunu sorgulayıp meyveyi, sebzeyi mevsiminde tüketmek lazımdır. Mevsiminde olmayan bir karpuzun kışın ortasında hamile olan bayanların aş ermesi dediğimiz durumda yemesi dışında, sağlıklı bir insanın karpuz yemesine gerek var mı?

Limon suyu hakkında bilinmeyenler ve faydaları

. Limon suyunun içeriğinde asit olmasından dolayı vücudun alkalize olmasına yardımcı olup kronik hastalıklara karşı direnç sağlar.

. C vitamini deposu olup düzenli tüketimde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, soğuk algınlığı ve gribe karşı vücudu kuvvetlendirir.

. C vitaminin diğer faydası vücuttaki yaraların çabuk iyileşmesine neden olduğundan limon suyu çok faydalıdır.

. İnsan vücudu stresli günlerde C vitamini kaybını fazlaca yaşar. Bu açığı limon suyu sayesinde kapatmak mümkündür.

. Limonun içeriğinde bulunan pektin adlı lif insana tokluk hissi vereceğinden acıkma gecikecektir. Bu durum kilo vermenize yardımcı olacaktır.

. Limon suyunun detoks etkisini sayamadan geçemeyeceğim. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta kötü bakterilerin çoğalmasını engeller.

. Limon suyu midede oluşan hazımsızlık, mide ekşimesi, şişkinliğe iyi gelir.

. C vitamininin özelliği vücuttaki kalsiyumu korur. İleri yaşlardaki kemik erimesine karşı vücudun ihtiyacı olan C vitaminini Limon suyunun düzenli tüketimi karşılayacaktır.

. Hamilelerde doktoruna danışarak, bebeğin kemik gelişimi için günlük iki yemek kaşığı limon tüketebilir. Mutlaka doktorunuza danışmadan kullanmayın.

. Her Sabah ılık su ile hazırlanmış limon suyunu düzenli tüketiniz. Faranjit ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Limon suyu cilt içinde doğal besleyicidir. Cildinize kullanabilirsiniz. Aknelerin olmasını azaltırken yaşlanmayı geciktirir.

. Limon suyu karaciğer enzimlerini faaliyete geçirerek, öd oluşumunu destekler ve karaciğerin temizlenmesini sağlar.

. Limon suyunun insan sağlığına faydası olduğu kadar ev hanımları için doğal temizlik malzemesidir. Mutfaktaki fazla al değmeyen kuytu kısımlarda, yağ birikintisi veya oluşabilecek yağ tabakasını limon suyuna biraz tuz katarak temizlikte kullanabilirsiniz.

. Kesme tahtalarının uzun kullanımından sonra temizlemek için limon suyunun antibakteriyel özelliğinden faydalanılarak dezenfekte etmekte kullanılır.

. Giysilerde oluşan ter lekelerinin temizlenmesinde, diğer temizleme işlerinde çok rahat bir şekilde kullanılır.

. Evinizi karınca basmışsa, pek çok haşereye karşı kullanılabilecek doğal bir yöntemdir. Karınca ve haşerelerin çıktıkları yerlere limon kabuklarını koymanız yeterli olacaktır.                       

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

1 yorum:

yorum
RIZAL AJS
admin
11 Haziran 2018 11:05 ×

cool !!!

RIZAL AJS
Cevapla
avatar