EKRAN KARTI ARIZASI

 Yazar: İbrahim Öztürk


SORU: EKRAN KARTI ARIZASI, OYUN OYNARKEN DROPLANMA VE ÇİZGİLENME OLUYOR.SONRA GÖRÜNTÜ GİDİYOR.

ÇÖZÜM: Ekran kartını söküyoruz.Üzerindeki fanı da söküp aldığımızda selülozik tinerle kartı bir fırça aracılığıyla siliyoruz,temizliyoruz.
   
                                                                                                                                                                          Sonra ekran kartını folyo kağıda sarıyoruz. Bu arada fırına ekran kartını koymadan önce açıp 200 derece'ye ayarlıyoruz.5 dakika ısıtıyoruz. Folya'ya sardığımız ekran kartının üzerindeki malzemeler yukarı gelecek şekilde koyuyoruz.Çünkü malzemeler alta gelecek şekide koyarsak ısınmış fırında malzelerin dökülme ihtimalini düşündüğümüzden yukarı gelecek şekilde bırakıyoruz.yani 4 adet taş, yada erimeyecek fayans parçasıda olabilir.Üzerine düz duracak şekilde tepsinin üzerine koyuyoruz.200 derece ısınmış fırına koyup 10 dakika bekliyoruz.Fırına koyma amacımız zamanla elektronik kartlarda soğuk lehim diye tabir ettiğimiz bir arıza olabilmektedir. Bu şekilde arıza giderilmektedir.



Sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan fanı takıyoruz. Fanı takmadan termal macun sürmeyi unutmuyoruz. Takıp deneyebilirsiniz. Benim ekran kartım hala çalışıyor. Yüzde yüz başarılı olduğunu tecrübe ile test ettiğimiz için bir umut denemekten bir şey kaybetmezsiniz.

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »