İlluminati Nedir?

   Yazar: Hamza Aslan


    İlluminati Nedir?

Dünyada belki de en çok merak edilen örgüt illuminati 1 mayıs 1776’da Adam Weishaupt tarafından kurulmuştur. İlluminati nedir? Bu soruya yanıt arayalım.  Varlığı ve faaliyetleri ispatlanamamış bir örgüttür. İlk kurulduğunda Rönesans dönemine gelen kuruluş, kilisenin baskılarını azaltmak için ve pozitif ilimleri desteklemeyi amaçlamıştır. Örgütün işareti sürekli üçgen içinde göz, üye sayısı hakkında değişik rivayetler vardır. En başta kuruluştaki üye sayısının 12 olduğu sonrasında bir üye sayısının 80’e diğer rivayete göre üçgenin iç açıları toplamı 180’e kadar üye yönetici olduğu söylenmektedir.


İşaretleri neden göz önündedir?  


Örgüt 1874’de siyasete fazla girdiğinden ve gizli amaçları bahane edilerek kapatılmıştır. Bu kapatma ve yasaklanmadan sonra örgüt faaliyetleri açık olsa bile üyeleri gizli kalmış, kod isimler kullanmaya başlamışlar. Üyeleri gizli olup bilinmezken kullandıkları işaretler hep göz önündedir. Bir çizgi filmde ya da bir reklamda karşımıza çıkabilmektedir. Bu şekilde yapılması bilinçli ve planlı olabilir.

Bazen gerçeği saklamanın yolu bilerek işaret ve simgeleri ortalığa saçmaktır. Örgüt yasaklanınca bitme noktasına gelmiştir. Ama Alman filozof Hegel’in örgüte katılması örgütü tekrar parlatarak güçlendirmiştir. Filozof olması, antitez kuramlarına vakıf olması, yeni Dünya düzeni fikrini ortaya atmasına sebep olmuştur.  

Amaçları Nedir?


Amaçlarını kısaca özetlersek: dinlere inanmamaları bu yüzden yıkıp yeni Dünya düzeni, tek bir Dünya ülkesi kuracaklarına inanmalarıdır. Kullandıkları daha çok subliminal mesaj, backmasking, 25 kare tekniği ile insanları etkilemektedirler. İşaretleri ortalıkta olmasına rağmen üyeleri gizlidir. Tarihte ve günümüzde birçok ABD başkanının, ünlü yazar ve sanatçının üye olduğu iddia edilmektedir.  Yeni dünya düzeni için bir çok siyasi olayda etkileri olduğu savunulmaktadır.  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »