spor mutluluk demektir

  Yazar: Hamza Aslan


 spor mutluluk demektir

Çağımızın en büyük hastalığı insan için belki de strestir. Ama kimse farkında olmadan stresten nasibini almaktadır. Strese girenlerin, ruhsal problemleri olanların yaptığı hata kendini yiyeceğe verip, halk dili ile homini gırtlak yemesi vücuduna verebileceği en büyük zararı yine kendisinin vermesidir. Bilinçsiz bir şekilde, dengesiz beslenmenin neticesi kilo almak olacaktır.  Kilo almak vücut için, sağlık için olumsuz bir durumdur. 

Fiziki görünümün bozulması ayrıca dezavantajdır. Daha sonra çıkacak sağlık sorunları yüzünden kilo vermek için uğraşılacaktır. Strese giren insan biraz düşünme yetisini de kaybeder. Dengesiz beslenme, stresi başka yöne kanalize edememe, sonuç olarak çağımızın hastalığı: Obezitelik. Nedenleri araştırıldığında iş yerinde yaşanan problem, arkadaşları, ailesiyle yaşanan sorunlarda çözümü buzdolabında, yemekte arayanlar yaşadıkları geçici keyfin sonucu Obezite olmaktadır.

Stresin ilacı

   
 Peki bu tür stresli durumlarda insan ne yapmalıdır. Aslında yapılacak olan sevdiğimiz bir sporu yaparak, ya da her gün düzenli olarak yürüyüş yaparak,devamında yapacağımız egzersiz ile vücudumuzu rahatlatma yoluna gidebiliriz. Depresyon her insanın yaşayabileceği bir durumdur. Depresyonda verilen ilaç yerine, spor yaparsak endorpin hormonu, dopamin hormonu kasların gevşemesine sebep olur. 

Vücudun rahatlamasının karşılığı: spor mutluluk demektir. Sporun sağlığımız üzerine etkilerinin iyi olduğunu, yaşlandırmayı geciktirdiğini, vücudumuzun fit kalmasını sağladığını unutmayalım. Spor sayesinde uyku düzeni ve kalitemizin arttığını da hatırlatalım. Spor yapan insan sağlıklı insandır. Spor yapan insan, mutlu insan demektir. Spor yaparken mutluluk hormonu salgılanması, ter ile toksinlerin atılması, kan dolaşımının kılcal damarlara kadar ulaşmasıyla sağlam bir vücuda sahip oluruz.

Netice olarak fit bir vücudumuz olur. Fit bir vücuda sahip olmak için beslenme de önemlidir. Tabi ki dengeli beslenme ile bunu sağlarız. Son sözümüz: spor mutluluk demektir. "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »