10 Yaş Gençleştiren Süper Karışım

Yıldız Eryıldız



Beyaztv’de ilgiyle takip ettiğim “hayatta her şey var” programında Şems Aslan’ın 10 yaş gençleşmek, genç kalmak ile ilgili söyledikleri dikkatimi çekti ve hoşuma gittiği için yazıya dökerek sizlerle paylaşmak istedim. Yaşlanmayı durdurabilmek mümkün mü? Yaşlanmayı durdurmak tabi ki mümkün, hatta 15 yaş genç görünmek bile mümkün olduğunu söylüyor. Şems Aslan:” Etap, etap doğru bakım yapılırsa, uygulamalar yaparsanız, 65 yaşında olsanız bile 40 yaşında görünebilirsiniz. Hayatta böyle insanlar var. Genetik en önemli faktör, ikincisi bakım, üçüncüsü doğru beslenmedir” dedi.

Bu üç aşama ile ilgili bilgiler, önemli ve uygulanabilir olmasıyla, evde herkesin yapabileceği bakım olarak karşımızda durmaktadır. Günde mutlaka bir veya iki sarımsak hangi saatte olursa olsun tüketin. İnsan için zamanla ciltte yıpranma yaşanması kaçınılmaz. Ama düzenli sarımsak tüketirseniz sarımsak buna izin vermiyor. Sarımsak genç bir cildin yapı taşı diyebiliriz. Kraliçe II. Elizabeth’in her gece iki diş sarımsağı yoğurtla tükettiğini biliyor muydunuz? Gece alınan sarımsakla vücut dezenfekte oluyor,  toksinler temizleniyor. Vücut ölü hücrelerden temizleniyor, anti bakteriyel özelliği var. Kalbimizi koruyup, hafızaya faydası var. Cildi sıkılaştırır, gripten korur. Bahar sendromuna karşı koruma sağlamanın yanında cildi pürüzsüzleştirip canlandırır. Bağırsakta paraziti önler. Görüldüğü gibi günde iki diş tüketilen sarımsağın bir sürü faydası var. Sarımsak tükettiğinizde kokusuna karşılık karanfil kullanabilirsiniz.

Cildimizin altında, cildimizi gergin ve düzgün kalmasını sağlayan milyonlarca kolojen var. Doğru beslenme olmazsa, bakım yapmazsak, güneş ışığına bilinçsizce maruz kalırsak, uyku düzeni olmazsa, gerektiği kadar su içmezsek, cildimizi nemli tutmaz isek, cilt altındaki kolojenlerde çökmeler başlıyor ve bu durum cildimize tahribat olarak yansıyor. Kolojenleri dik tutacak bir cilt maskesini Şems Aslan veriyor. 

Yaşlanmayı durduran 10 yaş gençleştiren süper karışım:

. 2 Yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

. 1 Çay kaşığı bal mumu 

. 1 Tatlı kaşığı ezilmiş muz

. 1 Çay kaşığı buğday nişastası

Bal mumunu bir kapta ısıtıp eritin, Hindistan cevizi yağını ekleyin ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karışmasını sağlamalısınız. Bu yapacağınız maske kremi yüzünüze sürdüğünüzde aynı zamanda uyuyabilirsiniz. Bu karışımı 30-35 yaşını geçenler kullanabilir. Yüzünde akne ve sivilce problemi olanlar kullanmasın. Yüzünde deformasyon başlayan, kırışıkları artanlar bu karışımı kullanmalıdır. Bu karışımı yaptıktan sonra bitmiş olan bir krem kabına dökün ve buz dolabına dinlenmeye bırakın. Mutlaka buz dolabında muhafaza edin. Gece yatmadan yüzünüze kolojen üreten bu kreminizi sürün, maske ve krem ikisi bir arada düzenli kullanmalısınız. Şems Aslan’ın kendisininde kullandığı ve faydalarını gördüğü bir karışım olarak güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Şems Aslan’ın verdiği bu değerli bilgileri birebir yazmaya çalıştım. Genç ve güzel görünmek her kadının hakkıdır. Genç kalmak her kadını mutlu eder. Cildinizde başka sorunlarınız varsa doktorunuza danışarak kullanmanızı tavsiye ediyorum.               

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »