Yerli ve Milli Silahımız Wattoz

İbrahim Öztürk




Ülke adına savunma sanayisinde dışarıya olan bağımlılığı bitirmek için başlatılan çalışmalara yeni bir silah eklendi: “Yerli ve milli silahımız wattoz.” Dört yıllık çalışma sonucunda yapılan uzaktan etkili kablosuz, elektroşok cihazı Wattozun etkili menzili 8 metredir. Silahın üzerine yüklenen elektro şok uygulanan kişiyi etkisiz hale getirirken, insan sağlığına zarar vermiyor. Milli enerji silahı Wattozun yapımında kullanılan üstün teknoloji göz dolduruyor. Emniyet güçlerinde kullanılacak olan milli enerji silahı wattoz’un tek rakibi ABD’de üretimi yapılmaktadır. ABD’de polis teşkilatında kullanılan elektroşok silahlarından daha üstün bir teknolojiyi barındıran Wattoz şimdiden 60 ülkeden 70 bin sipariş aldı.


Seri üretimine başlanan Wattoz silahı Albayraklar Şirketler Grubunun 4 yıllık çalışmaları neticesinde yapıldı. Silahın tanıtımında Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak konu ile ilgili şunları söylemiştir:”Türkiye’nin savunma sanayinde gösterdiği gelişimi hazmedemeyenlerin buna artık kendilerini alıştırmaları gerekiyor. Yerli ve milli silahımız dünya markası olma yolunda ilerliyor.  Silahımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok gururluyuz” açıklamasında bulunmuştur. 60 ülkeden alınan siparişin ilk teslimatı haziran 2019 yapılacaktır. Silah Türk kolluk kuvvetlerininde envanterine girecektir. Wattoz ABD’deki örneğine göre daha ucuz olması talebi de artıracak gibi görünüyor.


Şirketin CEO’su Sertan Ayçiçek, ABD firmasının dünyadaki tekeline son verdikleri söyleyerek,” Çok mutluyuz. 25 yıllık kablo teknolojisini ortadan kaldırdık. Silaha üstün özellikli ileri teknolojiler ekledik” dedi.     

Milli enerji silahı wattoz’un özellikleri

. Uzaktan kontrol edilebilir kablosuz mermiler

. Üst üste çift atış yapabilme özelliği

. Anti vibrasyon sistemli dahili HD kamera

. Yüksek tetik hassasiyeti

. Barutsuz ve gazsız ateşleme sistemi

. Sessiz ateşleme sistemi

. Dahili hedef lazeri ve gece aydınlatma ışığı

. kompakt dizayn, ergonomik kabze, direkt temas modu

. Düşük, orta ve yüksek olmak üzere ayarlanabilir 3 farklı elektroşok seviyesi

. Şarj edilebilir uzun ömürlü batarya

. Opsiyonel insan sesli uyarı sistemi

. Opsiyonel dataport veri bilgi sistemi

Yerli ve milli silahımız wattoz fiyatıyla, üstün teknolojisiyle muadillerinin bir adım önünde olduğundan tedarikçiler için tercih sebebi olacaktır. Türkiye’ye yılda 250 milyon dolarlık döviz getirisi amaçlanan Wattoz için geçtiğimiz günlerde Malezya ile de satış sözleşmesi imzalandı. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi, Milliyet Gazetesi  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »