Bilek Güreşinde Genetiğin Önemi Var mı?

Yıldız Eryıldız




Bilek güreşinden konu açıldığında, çocukluğumuzda arkadaşlarımızla yaptığımız bilek güreşleri aklımıza gelir. Hepimizin az çok bildiği bilek güreşi günümüzde federasyonu olan bir spor dalıdır. Birçok spor dalının etkinliği ve düzenlenen yarışmalara ve turnuvalara katılımında, organizesinde federasyonlarının olması oldukça önemlidir. Vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi gibi spor dalları kas ve güç esasına dayalı olduğundan, her zaman genetik olarak spora yatkınlık sorgulanmaktadır. Bilek güreşinde genetiğin önemi var mı? Bunu da sorgulamak gerekiyor.

Güce dayalı olan sporlardan biri olan bilek güreşi sporunda, sporcu, güç ve kas olarak son derece normal insana göre daha kuvvetli olması gerekmektedir. Bunu sağlamak içinde gerekli beslenme, protein ve vitamin alması gerekmektedir. Vücuda girecek protein, vitamin, karbonhidrat hesaplanarak ona göre beslenme uygulanır. Uygulamada alması gereken vitamin için sporcu bir kasa mandalin yemesi gerekir, ancak bu mümkün değildir. Öncelik doğal yollardan beslenme seçilirken, genetiği harekete geçirmek için ek gıda olarak bazı enzim ve proteinleri almak durumundadır.

Nasıl ki vücut geliştirmede genetiğin önemi var ise bilek güreşinde de genetiğin önemi inkar edilemez. Genetik bilimi sayesinde insan anatomisinde yapılan analiz ve test ile hangi tip vitamin veya proteine ihtiyaç var tespit edilir. Genetik biliminin önemi hangi bölgenin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini tespit edilmesi, bilek güreşi sporcusunun da daha fazla güçlenmesi için  uygulanacak beslenme ve diyet ona göre seçilir. Aslında anlatmak istediğim bir vücut geliştirme sporuyla uğraşan ile bilek güreşi sporcusunun diyet listesi aynı olmaz. Genetik bilimi beslenme listesini belirlemede yardımcı olmaktadır. 

İlginizi çekecek yazılar: Vücut geliştirmede genetik nedir?       

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »