PUBG Nedir? Nasıl Oynanır?

İbrahim Öztürk




Son dönemin en çok oynanan oyunu PUBG nedir? Nasıl oynanır? Gençler arasında oyun sohbeti konusu, youtuberlerin paylaştığı PUBG hakkında bilinmeyenler, merak edilenleri yazmak istedim. Kısacası online oynanması dünyada ve Türkiye'de yoğun oyuncu kitlesi, takım halinde ve tek olarak oyun için söylenecek çok şey var.

PUBG nedir?

PUBG oyunu,  Steam platformundan belli bir ücret karşılığında satın alınabilmektedir. Steam Platformu bir oyunun orijinal versiyonlarının satın alındığı, çok büyük oyuncu kitlesinin bulunduğu ve PUBG’de kullanıcı kitlesinin artmasıyla birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşılmış durumda. PUBG, FPS oyun kategorisinde takım olarak veya solo olarak oynanabilen bir oyundur. Bir uçağın içindeki oyuncular belirledikleri bölgelere paraşütle atlayarak, adadaki imkanları kullanarak hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bir oyuna en fazla 100 kişi dahil olabilmektedir. E- spor olarak bir makalemizde de bahsettiğimiz gibi PUBG oyunu da E-spor kategorisinde ülkeler arası takımlarla, turnuvalarda oynanan en popüler oyunlar arasındadır. PUBG’nin açılımı “ Player Unknowsn’s Battle Grrounds” kısaltması PUBG’ye dönüyor. Anlamı ise “Bilinmeyen oyuncular için savaş alanları” demektir.


PUBG Nasıl Oynanır?

Oyuna başlarken basit başlangıç tercihlerini yaptıktan sonra, 100 kişinin dahil olduğu bir harita üzerine, kendinizin belirlediği bölgeye paraşütle iniş yapıyorsunuz. PUBG oyuncuları indiği bölgede 8x8 kilometre genişliğindeki alanda tek amaçları hayatta kalabilmektir. Hayatta kalmak için yardımcı tüm kaynakları kullanarak diğer oyuncuları solo veya takım oyununa göre avlamanız gerekmektedir. İndiğiniz bölgede çeşitli lokasyonlarda silahlar, mermiler ve araçlar bulunuyor. Bu ganimetleri toplayıp düşmanlarınızdan gelecek saldırıya karşı hazırlık ve oyunda ölmemek, hayatta kalmak için her şeyi yapmalısınız.

Oyunun başlamasıyla beraber Tüm oyuncuların içinde olması gerektiğini gösteren bir alan çizgisi çıkacaktır. Geri sayımla beraber gelen alan çizgisi, herkesin içinde kalması gereken oyun sınırlarını belirliyor. Çemberin dışında kalmanız veya dışına çıkmanız durumunda sağlık puanınız azalmaya başlıyor. Çemberin içine girmezseniz ölmeniz kaçınılmaz oluyor. Oyundaki oyuncu sayısına göre çember daralması devam ediyor ki, oyuncuların yakın olup çatışmaya girmesi amaçlanmaktadır. Diğer türlü 8x8 kilometrelik alan daralmasaydı oyuncuların bu kadar geniş bir alanda birbirlerini bulmaları zor olurdu. Oyuncular bir kenara saklanarak oyunu bitirmeye çalışırlardı. Oyundaki amaç oyuncuların saklanmak yerine savaşmayı tercih etmelerini sağlamaktır.

PUBG oyununda hayatta kalmak için mecburen rakip oyuncuları saf dışı etmeniz gerekmektedir. Burada kazançlardan da bahsedecek olursak öldürdüğünüz oyunculardan sandık aracılığıyla ganimetler, o oyuncunun topladıkları sizin olacağından daha güçlü olma durumundan dolayı daha fazla  rakip oyuncu avlanmak istenmektedir. Oyunun sonunda bir takım veya solo ise bir kişi kalana kadar oyun devam ediyor. Oyun bitiminde birinci olan yani sıralama da 1 numaranın dışındaki oyuncuların ganimet durumunu da sıralama belirler. Geleceğin mesleklerinden E-spor turnuvalarına girmiş PUBG oyunu en popüler oyunlar kategorisinde göze çarpmaktadır.       

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »