Vodafone Gelecekteki Seni Keşfet





Önümüzdeki yıllarda yapay zeka ve robot teknolojisinin daha da gelişimiyle pek çok meslek robotlar tarafından yapılacak. Gelecekte insanlar için popüler meslekler, yeni meslekler ortaya çıkacak, gençlere de kendilerini keşfetmelerine yardımcı olmak gerekiyor. Vodafone ana sponsorluğunda StudyExpo Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenecek.“StudyExpo Yurt Dışı Dil ve Yaz Okulları Fuarı 2019”, dünyanın dört bir yanından 70 aşkın seçkin okulu Türk öğrencilerle buluşturacak, bu proje kapsamında gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere “Gelecekteki seni keşfet” adı altında başlattığı programla tanıtılacak.

Vodafone “Gelecekteki seni keşfet” uluslar arası program kapsamında gençlere “geleceğin mesleği” uygulamasıyla kendilerine uygun mesleği öğrenmelerine, keşfetmelerine yardımcı bir program olma özelliğini taşıyor. Genç istihdamında dünyanın en iyi yüz işveren şirketi arasına girmeyi amaçladığını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy :” Vodafone olarak, gençlerin geleceğin iş dünyasına hazırlanmasına yardımcı olmak istiyoruz. Kendi alanında dünyanın en büyük girişimi olarak gösterilen ‘Gelecekteki seni keşfet’ programımızla on sekiz ülkede yaklaşık on milyon gencin iş bulmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Program kapsamında gençler için uzman psikologlar, kariyer danışmanları ve eğitimciler ile birlikte çalışarak ‘geleceğin mesleği’ adı altında bir uygulama geliştirdik. Bu uygulamayla gençlerin iş hayatına girmeden önce ve sonrasında kendi kabiliyetlerini anlamalarını sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz kişilik testini çözen gençler, kendilerine en uygun iş ilanlarına ve bu işlerle ilgili beceri kazanabilecekleri online eğitimlere erişebiliyor” dedi.

Yapılan etkinlik ilk değil, geçen yıl mart ayında duyurulan ve bir milyondan fazla iş olanağının tanıtımının yapıldığı uygulama, bu zamana kadar dünya da 459 bin, Türkiye’de 105 bin gencin kullanması sağlandı. Bu uygulamaya www.vodafone.com.tr/geleceğinmesleği adresinden ulaşabilirsiniz. “StudyExpo Yurt Dışı ve Yaz Okulları Fuarı 2019” etkinliğinin düzenlenme tarih ve yerleri aşağıdaki gibidir.

. 23-24 Şubat’ta İstanbul Harbiye Hilton Oteli

. 26 Şubat’ta Ankara Sheraton Oteli

. 28 Şubat’ta İzmir Hilton Oteli

. 2-3 Mart’ta İstanbul Kozyatağı Hilton düzenlenecek. Bu yıl tahmini olarak fuara sekiz binin üzerinde ziyaretçi gelmesi bekleniyor. “Gelecekteki seni keşfet” programına, meraklı gençler bekleniyor. 

İlginizi çekecek yazılar: Geleceğin en popüler meslekleri

                                      Geleceğin mesleklerinden e-spor nedir?
    
Kaynak: Türkiye Gazetesi/Teknoloji        




Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »