PUBG Oynamaya Yeni Başlayanlara Tüyolar

İbrahim Öztürk




Son zamanların popüler oyunu PUBG oynamaya yeni başlayanları düşünerek bu makaleyi yazmaya karar verdim. PUBG oyunu bilmeyenlere zor olduğundan, yeni başlayanlara sıkıcı gelebilir. Bu yazıda vereceğim tüyoları okursanız, oyuna daha avantajlı başlamış olacaksınız. Paylaşacağım ipuçlarından sonra sıralamaya girmek, dereceye girmek size kalıyor.

. Harita


Oyuna başladığınızda, ilk dakikalarda yapmanız gereken, en rahat hissettiğiniz yeri bulmaya bulmaya çalışın. Bu şekilde oyun tecrübesi kazanmış ve oyunun ilerleyen safhalarında kendinizi güvene almış olursunuz. Haritada yer seçimi oyuncuya göre değişebilir, bazı oyuncular sessiz bölgelere inmeyi seçer. Bu durumda daha düşük seviye loot ile oyunun ilk aşamalarını sürdürürler ve iner inmez ölme ihtimallerini en aza indirirler. Ancak bazı oyuncuların tercihi de kalabalık yerlere inip, biraz şans ile beraber sağ kalıp oyun sonuna yetecek kadar loot ile oyuna devam ederler. PUBG oyununda ilk anlarda ölmek sinir bozucu olacaktır. Bu yüzden öncelikle haritayı keşfetmeniz size çok şey kazandıracaktır. Haritayı keşfetmekle lootun yanında, nerede araba, nerede silah, en iyi siperler, en iyi konumları öğrenmiş olacaksınız. Yani dememiz o ki, aynı yere atlamayın, haritayı keşfedin ve tanıyın.

. Mavi ve Beyaz Alan


PUBG oynamaya yeni başlayanlara tüyolardan en önemli olanlarından birisi mavi ve beyaz alandır. Çünkü son anlarda unutma durumundan dolayı, dakikalarca loot yapıp hazırlandıktan sonra unuttuğunuz mavi alan oyundan soğumanıza sebep olabilir. Öyle durumlar olacak ki, buradan da araba çıkmıyor mu? diyecekseniz. Bu yüzden mavi ve beyaz alan durumunu kontrol edin, unutmayın ve can sıkıcı bir durum yaşamamak için özellikle son dakikaları iyi değerlendirin, asla alan dışında kalmayın. Alan hatasını yapanlar son yirmiye kalanlarda daha çok rastlanıyor, sebebi de çatışmaya odaklanmışken alan unutuluyor. Alan daralmasını dikkate almayanlar yüksek hasar alıyor. En doğru kararı verip alan içinde kalıp şansınızı sonuna kadar zorlayın.

. Silah seçimi


Her oyuncunun rahat kullandığı bir silah vardır. Daha doğrusu kimi pompalı kimisi de keskin nişancı silahını tercih eder. Bu silah seçimini yapmanız için haritadaki yer seçimi önemlidir. Bulacağınız doğru ve sizin kullanacağınız silah sizi birinciliğe taşıyabilir. Örnek verecek olursak keskin nişancı tüfeğini iyi kullanan, merminin nereye düşeceğini bilmeli, daha doğrusu bütün silahları deneyip özelliklerine göre kendinize doğru silahı seçin. Silahlar kadar silahlara takılan parçalarda önemlidir. Bir kompansatör sizi çatışmalarda hayatta tutar, susturucu rakiplerinizi gizlice avlamanızı sağlar. Rakibiniz silahı aldı ama siz alamadıysanız, sizde mermisini alın, sizi vuramasın. Bunların önem ve faydasını oynadığınızda daha iyi anlayacaksınız.

. Silah kullanımı


PUBG oynamaya yeni başlayanların en çok şikayeti silah kullanımından olur. Bu konuda sıkıntı yapmayın. Oyun oynadıkça, oyun içinde geçen zamanınız arttıkça nişan alma ve isabet oranınız artacaktır. Dikkatli ve çatışma odaklı oynayın yani oynarken anlık durumlarda seri olun, karar verin ve ateş edin.

. Oynama şekli Seçimi


PUBG oynamada oyun tipi seçimi de önemlidir. 1. Olmak ve iyi bir skor için tecrübelerime göre 3 çeşit oyuncu tip olduğunu söyleyebilirim. Örnek verecek olursak, 3 kişilik bir takım oyuna girdi. Bir kişi sürekli ses duyduğu yönün tam tersi istikamete gidiyor ve temkinli davranıyor. Başka bir kişide duyduğu ses yönünde gidiyor ve umarsızca çatışıyor. Adam vurmasına rağmen kendi de yaralanıyor. Sürekli yaralandığından, kendini kollamadığından ölüyor. Son oyuncu tipi ise oyunu yaptığı analize göre hangi çatışmaya gireceği ya da girmeyeceğini duruma göre kendisi belirliyor. Burada oyuncu tipini, oynama şeklini seçmek size bağlı, zevk alacağınız oyuncu tipini siz seçin ona göre oynayın.

. Güncellemeleri takip edin

Oyun çok popüler olsa da Playerknown’s Battlegrounds oyunu sık sık güncelleme alıyor, güncellemenin önemi oynayış, performans, sunucu durumları, yeni silahlar ve araçlar oyunu ve sizin oynamanızı etkiler. Bu oyunda bu ne zaman geldi diye şaşıracak bir duruma düşmeyin. PUBG Oyununu oynamaya yeni başlayanlara tüyolar vermeye çalıştım. Oyunda kaldığınız süre arttıkça daha iyi oynadığınızı göreceksiniz. Son tavsiyemiz oyun oynarken çok hareketli olun, sabit durmayın. İyi oyunlar.      

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »