Günde Bir Elmanın Alzheimer’ı Önlediğini Biliyor musunuz?

Yıldız Eryıldız




Elmanın ve diğer bir çok meyvenin insan sağlığına faydalarını biliyoruz. Günde bir elmanın alzheimer’ı önlediğini biliyor musunuz? Takvim gazetesine açıklamalar yapan, kitapları tüm dünyada satış rekorları Macaristanlı beslenme uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz :” Elma girmeyen eve doktor girer” diyor. İnsan vücudunda sebze ve meyvelerin ilaç görevi üstlendiğini, her besinin düzenli kombinasyonlar halinde tüketilmesinin faydalarını anlatan Schwarcz besinlerdeki gizli şifayı anlattı.

Sağlık için tüketilmesi gereken bir çok besinde bile yüzlerce kimyasal madde bulunabilir. Günlük bir tane tüketilmesi tavsiye edilen elmanın bile içinde aseton ve siyanür bulunduğunu biliyor musunuz? Ancak buradaki sır bunu “doğa” ekler ve içerdiği polifonoller, en güçlü antioksidandır. Yani anti kanser etkiye sahiptir. Elmanın en büyük faydası kolon ve akciğer kanserine karşı koruma sağlaması ve ayrıca meme kanserine karşı korumasıdır. Düzenli olarak elma yemek, kansere yakalanmış bir hastada kanserin ilerlemesinin durdurulmasıdır. Günde bir elma yemek beyin hücrelerinin güçlenmesi ve sonucunda alzheimer'e yakalanma riskinin azalmasına sebep olur. Son zamanlarda çok konuşulan “mumyalanmış elma” konusunu da kafaya takmamak gerekiyor. Çünkü elma içerdiği vitamin potansiyeli ile mumun vereceği zararları engelleyecektir.

Verdiği bilgilerle ezberleri bozan Prof. Dr Joe Schwarcz başka besinlerle ilgili anlattıklarından kısa bilgilerle makalemizi bitirelim. Domatesin cildi güzelleştirdiğini biliyor muydunuz? Düzenli domates tüketen erkeklerde prostat kanserine yakalanma riski daha azdır. Domateste bulunan likopen sayesinde bu sağlanır. Akdeniz tarzı beslenmenin sonucunda domates daha fazla tüketilir. Domates yemek, hem sağlıklı, hem güzel görünmeyi sağlar, cilt bozukluklarını ve kanseri önler.

Doymamış yağlarla yapılan gıdalardan, hazır gıdalardan uzak durarak, Akdeniz tarzı beslenerek, meyve ve sebzeyi soframızdan eksik etmeyelim. Günde bir elma yiyerek, alzheimeri önlemek elinizdedir.

Kaynak: Takvim Gazetesi / Yaşam               

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »