Saçlara Zarar Veren Alışkanlıklar

Yıldız Eryıldız




Günlük yaşantımızda, bizim için değerli olan saçlarımıza bakım yaparken kullandığımız, bakım malzemelerinin saçlarınıza zarar verdiğini hiç düşündünüz mü? Saçlara zarar veren alışkanlıkları listelersek, en başta saç bakımında kullanılan saç fırçaları, taraklar ve diğer malzemeler gelir. Bakıma tabi tutulmayan bu aletlerde oluşan kir, bakteri, yağ saçlarımıza biz farkında olmadan zarar verecektir. Saç bakımında kullanılan aletleri ayda bir bakım ve temizliğe tabi tutunuz. Bakım malzemelerini (saç fırçası, tarak, v.s) şampuan ya da yemek sodası ile yıkayın.

. Saçlarınızı sık sık yıkamak durumundaysanız, mecburen saçlarınıza şekil vermek için sıcak alet kullanmak zorundasınız. Çok fazla sıcak alet kullanmak yerine saçınızı kurumaya bırakın, sadece düzleştirici ya da saç maşası kullanabilirsiniz.

. Çalışma hayatının yoğunluğundan stres ve dengesiz beslenme, az uyku, su içmeyi ve diyetinizi ihmal ederseniz bu saçlarınıza yansıyacaktır. Öncelikle uyku ve diyetinize dikkat edin. Su içmeyi, günde 2 litre kadar su içmeye özen gösterin. Stres ile başa çıkmayı öğrenin.

. Özellikle kadınlar alışkanlıklarından dolayı saçlarını kuruturken fazla ısı uygulamaları saçlarına zarar verir. Saçlarına verdikleri zararın farkında olmadan yaptıkları işlem yüzünden saçlarındaki doğal nem kaybolacağından saç dökülmelerine kadar gidecek durum ortaya çıkar. Doğrusu düşük ayarda kullanmaktır. Bununla ilgili yazdığım makaleyi okumanızı tavsiye ediyorum.

. Saçınızı yıkarken sıcak su kullanmayı seviyor olabilirsiniz ama saça ve cildinize verdiğiniz zararın farkında değilsiniz. Saç yıkamada ve duşta ılık su kullanmalısınız.

. Bazen saçımızın olduğu gibi kalması için sabitleyici saç spreyleri, benzeri ürünler kullanmak durumunda kalıyoruz. Önemli olan çok fazla kullanmak yerine abartmadan kullanırsanız saça verdiğiniz zararı en aza indirmiş olursunuz. Bu tür ürünler yerine saç kremleri de tercihen kullanılabilir.

. Saç modeli olarak tercih ettiğiniz sıkı saç modeliniz var ise bu saç modelini yaptırırken saçınıza verdiğiniz zararı bilmelisiniz. Saçınıza çok fazla aksesuar kullanıyorsanız saçınıza ayrıca stres yüklemiş olursunuz. Saçlarınızı serbest bırakıp, fazla aksesuar kullanmadan rahatlamasını sağlamalısınız. Saçlarınıza zarar veren alışkanlıklarınızın farkına varın ve saç sağlığınız için vaz geçin.

İlginizi çekecek yazılar: Saç kurutma makinesi deyip geçmeyin           

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »