Detoks İçin Günde 14 Bardak Su

Yıldız Eryıldız



Her insanın zaman, zaman detoks yapması gerekir. Detoks nedir? Diye soru geldiğini duyar gibiyim. Detoks vücutta birikmiş olan toksinlerden yani zehirden vücudun arındırılması işlemidir. İnsan ister istemez soluduğu havadan, yiyeceklerden insan sağlığına zararlı maddeleri alır. Detoks işlemi ile sindirim ve bağırsak sindirimin, karaciğerin temizlenerek vücudun rahatlaması sağlanmaktadır. Detoks kilo vermeye, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine hatta insanda gençleştirme etkisine sahiptir. Sağlıklı bir detoks için ne yapmak gereklidir? Ezbere, kulaktan duyma bilgilerle hareket etmeyin. Uzman bir diyetisyenden alacağınız sağlıklı bir detoks programına göre uygulamasını yapın.

Bu konu ile ilgili bilgi veren Fırat üniversitesi hastanesi Uzman Diyetisyen Seda Albayrak şunları söylemiştir:” Detoks programı gluten içermemeli, yağlı yiyecekler tüketilmeli, işlenmiş gıdalar olmamalı, şeker ve şekerli yiyecekler programımızda yer almamalıdır. Gün içerisinde en az 14 bardak su tüketilmesi gerekir ki, programda ciddi anlamda iş görebilsin. Günlük en az yarım saat kadar hafif tempolu şekilde açık havada yürünmeli. Detoks programında sigara ve kahveden uzak durmalıdır. Mümkün olduğu kadar çay ve kahve tüketilmemeli. Bitki çayları tüketilebilir. Günde 3 veya 4 bardak olabilir. Kişi uyku düzenine muhakkak dikkat etmeli. Günlük en az 5 veya 6 porsiyon meyve tüketmelidir” demiştir.


Detoks için günde 14 bardak su içmenin öneminin yanında, düzenli uyku, düzenli spor ve egzersiz ile detoks programının bir uzman eşliğinde yapılmalıdır. Detoks programı ile ilgili Albayrak:” Program kişinin enerjisine göre belirlenmeli. Kişinin ihtiyaçlarına göre bir program hazırlanmalı. Detoksa yardımcı besinlerden bir tanesi özellikle kırmızı pancardır. Maydanoz, salatalık, elma, lahana, badem ve keten tohumu detoksa yardımcı olan besinlerden bir tanesidir.” Diye konuştu.

Mutlu olmak için sağlıklı olun. Sağlıklı olmak içinde vücudunuzu sevin. Detoks, spor, düzenli uyku, dengeli beslenme, günde 14 bardak su ile vücudunuzda gençleştirme etkisi yapın. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.

Kaynak: TGRTHABER                 

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »