OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sisteminin Atışlarında Yüzde Yüz Başarı

Hamza Aslan




Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılan silah taşıyıcı araçlar projesi kapsamında, Savunma sanayimizin dev şirketlerinden FNSS’in geliştirdiği tanksavar kulesine entegrasyonu gerçekleştirilen OMTAS,( orta menzilli tanksavar silah sistemi) atışlarında yüzde yüz başarı sağlandı. Savunma sanayi sürekli kendini geliştirerek dışarıya olan bağımlılığı bitirmek için faaliyetleri hız kesmiyor. Türk silahlı Kuvvetlerini güçlendirme vakfının bir kuruluşu olan ROKETSAN A.Ş hassas güdümlü füzeler ve mühimmatlar üzerindeki çalışmalarından birisi OMTAS üzerinde barındırdığı ileri teknoloji ile modern savaş alanında tüm zırhlı tehditlere karşı geliştirdiği silah sistemidir.


Konya karapınar’da gerçekleştirilen test atışlarında, paletli silah taşıyıcı araç Kaplan STA tanksavar platformundan atılan ilk OMTAS füzesi ile hedefi başarıyla vurdu. Yıl içinde projenin gerekli kalifikasyon testleri yapılarak Türkiyenin yeni nesil tank avcısı Kaplan ve Pars platformlarının teslimatlarına başlanacak. OMTAŞ özgün tasarımıyla, milli olmasıyla, Türkiye'nin yeni nesil silahlarından birisi olma yolundadır. Taktik özellikleri arasında gece-gündüz ve tüm hava koşullarında görev yapabilmeyi sayabiliriz.


OMTAŞ silah sistemi füzesi teknik özelliklerini sıralayacak olursak;

Menzili 200- 4000m

Füze çapı: 160mm

Füze ağırlığı: 35kg

Arayıcı başlık kızıl ötesi arayıcı başlık, soğutmasız tip

Vuruş modu:doğrudan vuruş modu/üstten vuruş modu

 Kullanım modları: at-unut

                              at- Güncelle

                              atış öncesi kilitleme

                              atış sonrası kilitleme

Gözetleme birimi: Tv- termal kamera, gibi sayabileceğimiz birçok özelliğe sahip OMTAS füzesiyle entegrasyonu sağlanan paletli silah taşıyıcı kaplan, yeni nesil tank avcısı TSK’nın envanterine katılımıyla gücüne güç katacaktır. 

Kaynak: http://www.roketsan.com.tr/urunler-hizmetler/hassas-gudumlu-fuzeler/omtas-orta-menzilli-anti-tank-fuzesi/ 

Kaynak: Türkiye Gazetesi    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »