Evde Cilt Bakımı Yapılır mı?

Yıldız Eryıldız




Beslenmede ve her alanda başlayan doğallığa yöneliş, özellikle kadınların önem verdiği cilt bakımında da rutinleri etkilemiş. Doğal usullerle evde cilt bakımı yapılır mı? Ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesi, boyun ve göz kenarındaki kaz ayakları(kırışıklar) ve lekeler gibi problemlere karşı evde cilt bakımı yapılır mı? Bu soruların cevabını QNET Türkiye Eğitmeni Seher Karapelit şu şekilde özetlemiştir. Evde hanımların ve herkesin kullanabileceği malzemelerle, hazırlanabilecek tarifleri verdi.  

Kırışıklıklar için

Kırışıklıklar kırk yaşını geçen herkeste görülmeye başlar. Kırışıklıklar çıkınca dünyanın sonu değil, önemli olan tedbirinizi almanız, cilt bakımını zamanında yapmanızdır. Bir yumurta akı, bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı zeytinyağı ve eğer kırışıklara ek olarak lekeler mevcut ise bu karışıma limon suyu eklemelisiniz. Malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı peeling sonrası yüz maskesi olarak yüzünüze uygulayın.

Peeling yapımı 
   
Peeling’in bir yerde cilt temizleme işlemi olduğunu hatırlatıp ev yapımı peeling yapım işleminin nasıl olacağı konusunda bilgi verelim. Bir yemek kaşığı şeker ve zeytinyağını karıştırıp yüzünüzü temizleme yani peeling işleminde kullanabilirsiniz ve sonra maskenin uygulamasını yapabilirsiniz.

Ölü Deriyi Soyma

Bu işlemi uygulayacak olanlar 35 yaş üstü olanlardır. Bu işlemde kaymak ve nişasta olacağından 35 yaş altı ve hassas cilt problemi olanlar kesinlikle kullanmasın. Bir limonu ortadan kesip bölün. Biraz tuza batırarak yüzünüzde gezdirin. Bu işlem 1 dakika sürerken göz çevresine değdirmeyin ve yaklaştırmayın. Sonrasında bol su ile yüzünüzü, cildinizi iyice yıkayın. Havlu ile iyi kurulayıp ikinci aşamaya geçin. Bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve bir tatlı kaşığı kaymağı karıştırın. Cildinize uygulayın. 25 dakika kaldıktan sonra bol su ile yıkayın.

Cilt tonu eşitleme

Cilt tonu eşitsizliği kadınların ortak şikayeti olan konulardan birsidir. Bu yüzden cilt tonu eşitleme de kullanacağınız karışım; bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı bal, ve bir yemek kaşığı zerdeçalı karıştırın. Bu hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün, bu maskenin etkileri cildinizi nemlendirecek, ayrıca ciltteki ton farkını eşitleyecektir. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayın. Cilt bakımınızı doğal yollardan evde hazırlayacağınız bu karışımlarla yapabilirsiniz. Rahatsızlığınız, cilt hassasiyetiniz var ise doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Kaynak: Türkiye Gazetesi / Kadın dünyası            

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »