ASELSAN- ASELPOD Gözetleme ve Hedefleme Sistemlerine Yoğun İlgi

İbrahim Öztürk



ASELSAN- ASELPOD Gözetleme ve Hedefleme Sistemlerine Yoğun İlgi 


ASELSAN-ASELPOD savaş uçakları için tasarlanmış yeni nesil, çok algılayıcılı hedefleme podunu, kullanım alanları olarak hedefleme, keşif ve gözetleme olarak özetlemek mümkündür. Kıbrıs Barış harekatı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tarafından kurulan,uygulanan ambargo için insana “Şer gibi gözüken de, hayır olabilir” dedirten, ülkemiz adına elektronik ve savunma sanayisinin lokomotifi, yerli teknoloji adına yıllardır emek veren ASELSAN, artık ihracat anlamında da başarıları her geçen artarak devam ediyor. ASELSAN- ASELPOD Gözetleme ve Hedefleme Sistemlerine yoğun ilgi var.


2016 yılından itibaren 2019’a kadar ASELSAN-ASELPOD gelen siparişlerin ülkemize getirisi 80 milyon dolar iken dünya çapında olan bu yoğun ilgi Türk savunma sanayisinin bünyesindeki firmaların, ürünün yerlilik oranını artırmak için çalışmalara sevk etti. ASELSAN-ASELPOD gece ve gündüzün önemi olmaksızın, her türlü şartlarda hassas bir şekilde taarruz ve kullanım imkanı sunmaktadır. Özelliğinde kızıl ötesi ve gündüz kamerası bulunan, pilotların uzak mesafedeki hedefleri tespit ve saptamasıyla, üstün bir taarruz gücü ve güdümlü saldırı imkanı sağlayabiliyor. 



 ASELPOD'un alt sistemleri ihtiyaca uygun olarak yerlileştirildi.Türk savunma sanayisi bünyesinde bulunan ANOVA’da ASELPOD’un çevre iklimlendirme teknolojileri üzerinde kalifikasyon testlerini gerçekleştirip, yoğun siparişlerin ardından seri üretim başlamıştır. ANOVA Mühendislik kurucu ortağı Dr. Emre Öztürk AA muhabirine, yurtdışında da rağbet gören ASELPOD'un bir parçasını yapıyor olmaktan, yurt dışından temin edilen bir ürünü yerlileştirmekten gurur duyduklarını söyledi. ANOVA şirket olarak Türkiye’nin yerli uçağı HÜRKUŞ’a iklimlendirme desteği vererek birçok projede yerini almıştır. Türk Savunma sanayisinde her gün yerlilik oranı daha da artacak gibi görünüyor.


Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/aselsan-gelistirdi-sektor-yerlilestiriyor/1443834


 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »