Türk Zırhlısı Ambulans Hayat Kurtaracak




Türk Zırhlısı Ambulans Hayat Kurtaracak


NUROL Makine’nin farklı 5 konfigürasyonu Ejder Yalçın zırhlısı üretimi yapılarak birçok ülkeye satıldı. 30 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 14. Uluslar arası Savunma Sanayii Fuarına (IDEF’ 19) katılacak olan NUROL Makine bu fuarda en güncel versiyonlarını sergileyecek. NUROL Makinenin yaptığı Türk zırhlısı ambulans hayat kurtaracak. NUROL Makine ürün ailesinin vitrine çıkacak olan araçları; Ejder Yalçın Sarp Uzaktan Komutalı Silah Sistemini taşıyan zırhlı muharebe aracı, Zırhlı ambulans konfigürasyonu görücüye çıkacak. 




NUROL Makine’nin geliştirdiği zırhlı muharebe araçları 10 ülke tarafından tercih edilirken, birçok ülke ile de yeni sözleşmeler için görüşmeler yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılarken talep üzerine zırhlı aracın ambulans sürümünü üretti. Ejder Yalçın’ın zırhlı ambulansı bu fuarda ilk kez sergilenecek. Bu zamana kadar olan süreçte kullanıcılarına 500’ün üzerinde zırhlı araç teslim eden ve toplamda ise 1000’inin üzerinde aracı kullanıma sunan şirket, 500 civarında aracın teslimatı için çalışmalara devam etmektedir. 


NUROL Makine ve Sanayi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel , ürün yelpazesi hakkında bilgiler verdi:” koruma seviyesi, mobilite ve faydalı yük yaşıma kapasitesi ile sınıfının lideri konumunda bulunan Ejder Yalçın’ın farklı konfigürasyonları arsında patlayıcı imha aracı, hava savunma aracı, komuta kontrol aracı, Muharebe aracı, KBRN Keşif aracı, Personel taşıyıcı, Mayın/El yapımı patlayıcı tespit- imha aracı, Zırhlı ambulans ve sınır gözetleme ve güvenlik aracı yer alıyor. Uluslararası kullanıcıları ile imzaladığımız sözleşmeler doğrultusunda, aracın farklı konfigürasyonları ile ilgili çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Ejder Yalçın da zırhlı ambulans versiyonu ile dünyanın tercihi olmaya devam edecek” dedi.



Türk Savunma Sanayi gelişimine hızla devam ederken kendi ihtiyaçlarını karşılıyor ve bunun yanında ihracata yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Kaynak: AA, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »