Kadın Girişimciden Yazılım İhracatı

İbrahim Öztürk


Kadın Girişimciden Yazılım İhracatı


Gaziantep’te 13 yıl önce 30 metrekarelik ofiste çalışmalarına başlayan kadın girişimci Nalan Kurt, geliştirdiği yazılımları aralarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin de olduğu tam 9 ülkeye ihraç ediyor. Girişimci, yazılımcı, ve işletmeci olarak kendini tanıtan Nalan Kurt başarı hikayesindeki süreci anlatırken, çocukluk yıllarından itibaren bilgisayar programlarına olan ilgisini, üniversitede de bilgisayar programcılığı ve işletme eğitimi aldığını anlatmıştır. Bilgisayar programcılığına olan ilgisini anlatırken;“ Bu dönemde girişimcilik dersleri de aldım. Birkaç arkadaşımla hacker olma hayaliyle sabahlara kadar çalışırdık. Hatta herkes internet kafelerde bulurdu beni, arkadaşlarımla da burada randevulaşırdık. Bu yüzden de birçok arkadaşım benimle ilişkisini koparmıştır” dedi. 


Şirketinin kuruluş hikayesini anlatan Kurt,” Tabi başlar başlamaz bilişim sektöründe kesinlikle çalışmamı istemeyen bir baba engeliyle karşılaştım. Uzun süren ikna çabalarından sonra kendime 30 metrekarelik bir ofis tuttum. Birkaç sandalye, bir masa ve bir diz üstü bilgisayarla hayalini kurduğum işi yapmaya başladım” diye konuştu. Şirketin faaliyetleri önceleri sebze halinden köy muhtarına, nakliyattan anaokuluna daha birçok değişik alanlardaki kişi ve kuruluşlara yazılım ve programlama konusunda altyapı hizmetiyle beraber yapay zeka teknolojisinden yararlanarak yazılımlarını her geçen gün geliştirdiklerini anlatmıştır. 




30 metre karelik bir ofiste kurulan şirket Türkiye ve yurt dışında toplam 65 bayiliği ve yaptığı yazılım ihracatıyla göz kamaştırıyor. Geçen yıl itibarıyla bayilik yapısına geçtiklerini anlatan Kurt,” Gaziantep’ten başladık ama şirketimiz dünya çapında faaliyet gösteren bir şirket yapma sözü verdik. Sektörden edindiğimiz tecrübemizi de katarak kullanıcı hatalarını en aza indirmek adına uygulamalarımızı bulut teknolojisi ile yazmaya karar verdik. Sistemlerimizde yapay zeka teknolojilerinden tutun birçok yeni interaktif çözümler kullandık. En son ocak ayında bizim için hayal olan projeyi gerçekleştirdik ve Kaliforniya’ya e-ticaret yazılımı sattık. Şu ana kadar aralarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin de olduğu 9 ülkeye e- ticaret ve e ihracat yazılımı sattık” Yapay zeka ve yazılım gelecekte en önemli sektörler arasında olacağından böyle şirketlerin olması ülkemiz adına önemli buluyoruz.  


Kaynak: AA, TRT Haber             
            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »