5G’nin Oyun Endüstrisine Etkileri


5G’nin Oyun Endüstrisine Etkileri


Dünya 5G’ye geçtiğinde beraberinde getirdiği kolaylıkların yanında bazı tehlikeleri de getireceğini daha önceki yazımızda anlatmıştım. 5G’nin oyun endüstrisine etkileri neler olacak bu konuda hiç düşündünüz mü? Japon Ekonomi dergisi Nikkei Business oyun endüstrisinin önde gelen isimlerinden Hideo Kojima ile bu konuda gerçekleştirdiği röportajda düşüncelerini anlattı. Hideo Kojima’nın bu alanda oyun geliştirici olarak düşüncelerini önemli buluyoruz. Film ve oyunların artık ortak bir eğlence anlayışına dönüşeceğini belirten Kojima, sinemanın ilerleyen süreçte Netflix gibi platformlarla kişiselleşeceğini söylüyor. 


Ünlü oyun geliştirici Hideo Kojima 5G ile beraber Google Stadia gibi platformların da ilerde norm haline geleceğini söylerken :” Ticari 5G servisler başlatıldı. Google, bulut oyun servisini duyurdu ve Apple, Oyun endüstrisindeki konumunu güçlendirdi. Bulut oyunculuğu; oyunların, konsol olmaksızın herhangi bir ekranda oynanmasına imkan tanıyor. Bulut oyunculuk deneyimi 4,5 yıl önce patladı fakat  onu taşıyabilecek olgu yoktu.  Birçokları bunun başarısızla sonuçlanacağını söyledi ancak bence teknoloji henüz yeterli derecede gelişmediği için çalışmamıştı. Şimdi 5G var, önümüzde beş yıl içerisinde bulut oyunculuk deneyiminde büyük değişim göreceğiz. Tüm eğlence anlayışı değişecek ve daha fazla özgürlük olacak”dedi.




Bu arada ünlü oyun geliştirici Hideo Kojima Google Stadia ile ilgili düşüncelerini de şöyle açıklarken Google Stadia’nın oyun konsollarını bitireceğini ifade etmiştir:” Yayıncılık gelişmeye devam ettiği sürece oyunlar, filmler, belgeseller ve herhangi bir türdeki video içerikleri de aynı platformda yer alacaktır. Oyunlar sert gelişim geçirecek. Tabii ki günümüzde de yayımlanan yüksek segmenteki konsollar olmaya devam edecek. Ancak teknoloji sürekli ilerleyecek ve bizler de yeni tür oyunlar yapabileceğiz. Şu an meşgulüm ancak, tarihin bu tarafına da kendi imzamı atmak isterim.” Dedi.

5G’nin yaygınlaşmasıyla beraber önümüzdeki yıllarda çok farklı oyunlar çıkacak. Teknolojinin gelişimi oyun sektörünü de oyunları etkileyecek.


Kaynak: Webtekno              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »