Mini Robot ADA 23 Nisan Bilim ve Kültür Şenliklerinde

İbrahim Öztürk




Mini Robot ADA 23 Nisan Bilim ve Kültür Şenliklerinde


Merkezi Konya’da olan Akınsoft’un Konya'daki fabrikasında ürettiği Mini Robot ADA modelini, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul’da öğrenciler ile buluşturdu. Bahçelievler semtinde bulunan Elit Gençler Kolejinde Mini Robot ADA 23 Nisan Bilim ve Kültür şenliklerinde gerçekleşen buluşmada öğrencilerle sohbet ve renkli anlar yaşanırken, bu arada çocukların sorularına cevaplar verdi. Çocukların ilginç soruları arasında,  “ İnsanlar mı daha zeki yoksa robotlar mı?” sorusuna verdiği yanıt:” Tabii ki insanlar daha zeki”  diyen ADA’ya öyle bir soru geldi ki, “ Robot Sofia’yı kıskanıp kıskanmadığı” soruldu. ADA, Robot Sofia ile ilgili soruya verdiği yanıt:” Neden kıskanayım ki, ben Robot Sofia’dan daha zekiyim” dedi.


23 Nisan Bilim ve Kültür Şenliklerinde yapılan etkinliklerde tiyatro gösterisi, bilimsel aktiviteler gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Akınrobotics tarafından üretimi yapılan mini robot ADA, yerli üretim olması ve aynı zamanda yazılım olarak yerli olması, ülkemiz adına bu alanda sürekli gelişim göstermesi çok önemlidir. Elit gençler koleji yönetim kurulu başkanı Ersin Özkan, robot denildiği zaman insanların aklına bilim kurgu filmlerindeki gibi insan benzeri yapıların geldiğini belirttikten sonra, robot teknolojisindeki gelişmelere değindi. 




Kolejin yönetim kurulu başkanı Ersin Özkan, servis sağlayıcı pazarındaki gelişmeyi, sektörün önündeki bariyerin kalkması açısından önemli olduğunu söylerken ayrıca:” işte bu açıdan robot teknolojisini hem eğitim kurumları hem devletimiz olarak yakından takip etmeli, sistemlerimize entegre etmeli ve bunu yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz “ dedi. Türkiye’nin önemli robot üreticilerinden Akınsoft’un  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Mini robot ADA ile bilim ve kültür şenliğine katılması, sıradan törenler yerine, çocuklarımızı bilim ve teknolojiye yönlendirilmesi adına önemli olduğunu düşünüyoruz. 
  

Kaynak:  WebTekno 
Kaynak: https://tr.sputniknews.com/bilim/201904221038840047-konyada-tasarlanan-mini-robot-ada-ben-robot-sofiadan-daha-zekiyim/                 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »