Özel Yetenekli Çocuklar DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde

Hamza Aslan



Özel Yetenekli Çocuklar DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde


Mimarlar ve Mühendisler grubu tarafından düzenlenen 3. Ar-Ge ve İnovasyon zirvesinde de gündeme gelen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen özel yetenekli çocuklar DENEYAP Atölyelerinde kodlama, siber güvenlik, nano teknoloji gibi alanlarda eğitim görüyorlar. Türkiye Teknoloji Vakfı'nın (T3) liderliğinde geçen yaz döneminde çok sayıda kişinin başvurduğu sınavlarda 2 bin ortaokul ve lise öğrencisi seçilerek ayrıca yapılan uygulamalı ikinci bir sınavla beraber 430 olan kursiyer sayısı 1500’e çıkarıldı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı özel yetenekli çocukları geleceğe hazırlıyor. Amaç burada  özel yetenekli çocuklara erken yaşta bilim ve teknolojiyi öğretmek.


DENEYAP teknoloji atölyelerindeki öğrencilerin yaş grupları 10-16 arasında değişirken, 2017 yılından itibaren yapılan başvurular ve talep artarak devam etmiş, yapılan iki aşamalı sınavla bu özel yetenekli öğrenciler seçilmiştir. DENEYAP teknoloji atölyelerinde verilen eğitim ücretsiz ve T3 Vakfının müfredatı, gönüllü eğitmenlik yaptığı atölyelerde eğitimin süresi 36 ay olarak planlanmıştır. Özel yetenekli öğrenciler için hazırlanmış olan müfredatta; kodlama, elektronik programlama, siber güvenlik, nano teknoloji, havacılık teknolojileri dersleri var. 




Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevellli heyet başkanı Selçuk Bayraktar DENEYAP teknoloji atölyelerinin amacını şu şekilde açıklamıştır:” Takımlar halinde yarışarak robot tasarlayan yıldızları görmek, ülkemizin geleceğinde teknoloji geliştirme anlamında bizleri umutlandırıyor. Bizler insansız araçlarla önemli tecrübeler yaşadık. Milli ve yerli sanayi sayesinde adım, adım milli ve özgün kendi sınıfının en iyisini yapmayı başardık. Bu gençler bu bayrağı takımlar halinde daha ileriye taşıyacaklar. Bundan sonra İnşallah DENEYAP’ta üç yıllık bir eğitim alacaklar. Bir anlamda daha çekirdekten kendi yeteneklerini bu alanlara yönlendirmelerini sağlayacak eğitimler alacaklar” diye özetlemiştir.


İstanbul’da faaliyetlerine başlayan DENEYAP Teknoloji atölyeleri yakaladığı başarının ardından gelecek iki yıl içerisinde tüm Türkiye’ye 81 il’e yayılmayı hedefliyor. 


İlginizi çekecek yazılar: https://heybiliro.blogspot.com/2018/10/turkiyenin-gelecegi-deneyap-teknoloji.html


Kaynak: TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »