ASELSAN’dan 5G Uyumlu Yerli Anten





ASELSAN’dan 5G uyumlu 4,5G mobil iletişim, yerli ve milli antenler Türkiye’nin en büyük GSM operatörlerinden birisi olan Turkcell tarafından kullanılmaya başlandı. Bu konuda Turkcell tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre şirket olarak yerli ve milli teknolojilerin üretiminin desteklendiği bildirildi. ASELSAN tarafından üretilen 5G uyumlu antenleri Turkcell ilk İstanbul Pendik’te 4,5G mobil şebekelerde kullanmaya başladı. Hedeflenen sene sonuna kadar tahmini olarak antenlerin bin adedi Turkcell’in alt yapısına entegrasyonu sağlanacak. 

ASELSAN ile Turkcell arasında 2017 yılı ocak ayında imzalanan iş birliği anlaşmasından sonra 2018 yılı Eylül ayında da 2bin 30 adet anten siparişi anlaşması yapıldı. Turkcell bu süreçte antenlerin geliştirilmesin aktif biçimde yer almıştır. Türkiye’nin teknoloji tüketen değil, üreten bir ülke olması yolunda çalışmalarını sürdüklerini söyleyen Turkcell Şebeke Teknolojileri Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin,”Sunduğumuz sürdürülebilir ve güvenilir iletişim hizmetlerimizde kullandığımız teknolojilerin de yurt içi olanaklarla üretilmesi için çalışıyoruz. Turkcell’in girişimleriyle geliştirilmeye başlayan; değişen teknik ve teknolojik ihtiyaçlarımız doğrultusunda ASELSAN’ın ürettiği antenleri canlı şebekemizde kullanmaya başladık. Yeni antenlerimizin kurulumuyla beraber, artık iletişim altyapımızın birçok önemli bölümünde yerli ve milli teknolojileri kullanır hale geldik” açıklamasında bulundu. 

ASELSAN’ın 1975 yılından itibaren yerli ve milli haberleşme sistemleri için çalıştıklarını söyleyen ASELSAN Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Bayram Gençcan, “Bu gün, Ekim 2018’de Turkcell ile birlikte başladığımız ‘Yerli 4,5 G baz istasyonu  anteni üretim’ projemizin ürünlerini canlı şebekelerde kullanımına başlanıyor. Mutluyuz, gururluyuz. Teknolojik ve maliyet açısından yabancı ürünlerle rekabet edilebilir bir düzeye gelmiş bulunmaktayız. Canlı şebekelerde kullanımıyla beraber sahalardan gelecek bilgilerin geliştirmelerimize daha fazla ışık tutacağını düşünüyoruz. 4,5 G’de kazandığımız bilgi ve tecrübe ve Turkcell’in destekleri ile 5 G’de ülkemiz için ürünler vermeyi planlıyoruz. “ diyerek bilgi aktarımı yaptı. Bazı ülkelerin geçtiği 5G için yerli ve milli alt yapı için yapılan bu çalışmaları canı gönülden destekliyoruz. 

Kaynak: www.ntv.com.tr, Türkiye Gazetesi          

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »