Yapay Zeka Mühendisliği Müfredatı Hazır

Hamza Aslan



Yapay Zeka Mühendisliği Müfredatı Hazır


Geleceğin meslekleri arasında gösterilen Yapay Zeka Mühendisliği için ilk defa bu yıl Hacettepe Üniversitesi YKS tercih kılavuzuna göre sayısal puana türü ile 40 öğrenci alacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın lisans ve ön lisansta geleceğin meslekleri programları arasında gösterdiği Yapay Zeka mühendisliği müfredatı hazır. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer, son yıllarda sayısal veri miktarındaki üstel artışla beraber bu verilerin işlenmesinin ve anlamlandırılmasının çok büyük önem kazandığını ve bu nokta da yapay zeka yaklaşımlarının çok çeşitli çözümler sunduğunu anlattı.


Konu ile açıklamalarda bulunan Sezer, “ Bilgisayar mühendisliği içinde yapay zekanın büyümesi dikkat ve ilgi çekici ama tek gelişim sağlayan alan değil. Sonuç olarak, tek müfredat ile iki büyük eğitim programının gereklerinin sağlanmasında açık bir güçlük olarak ortaya çıktı. Yapay zeka alanında formal ve sistematik bir eğitim vererek bu alanın kendine adanmış mühendislerini yetiştirmek hem bir görev hem de bir ihtiyaç oldu” dedi.


Bu bölüme bilişim sanayisinin önde gelen kuruluşlarının da ilgi gösterdiğini, dünyada yazılım şirketlerinin yapay zeka alanına yatırım yaptığına işaret eden Sezer, 2019-2020 öğretim yılında ilk kez öğrenci almaya başlayacaklarını ve bu lisans programı içinde geniş bir kadroya sahip olduklarını vurguladı.

 Yapay zeka alanında dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini söyleyen Sezer, “ Bu amaçla, yapay zeka üzerine uzun yıllardır akademik araştırmalar yapan 20’nin üzerinde öğretim üyemiz ile birlikte bölümümüzün müfredat hazırlıkları tamamlandı. Öğrencilerimize en iyi üniversiteler ile eş zamanlı yapay zeka mühendisliği alanında eğitim vereceğiz” diye anlattı. Bu yıl üniversite tercih rehberinde olan, Türkiye’de ilk defa Hacettepe Üniversitesinde açılan Yapay zeka mühendisliği bölümü öğrencilerini bekliyor. 


Kaynak: Haberturk, Türkiye Gazetesi                          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »