Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Ders Başladı




Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Ders Başladı


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliği çerçevesinde 81 ilde kurulması ve planlaması yapılan ancak 12 ilde kurulan Deneyap teknoloji atölyelerinde ders başladı. 12 il olarak Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir Manisa, Muğla, Konya ve Trabzon’da eş zamanlı yapılan yazılı ve uygulamalı sınavı geçen 1920 öğrenci ders başı yaparak robotik kodlama, elektronik programlamaya kadar birçok alanda tam gün eğitim almaya başladılar.

 Geleceğin teknoloji yıldızları tasarım ve üretim, robotik kodlama ile elektronik programlama konularından sonra siber güvenlik, enerji teknolojileri, yazılım teknolojileri(nesnelerin interneti, mobil uygulama), havacılık ve uzay, malzeme, yapay zeka eğitimlerine geçilecek.

Her ders dönemi sonunda bir proje geliştirme imkanı verilecek gençler, projelerini hayata geçirmeye çalışacaklar. 



Dersleri 3 dönem olarak belirlenen deneyap atölyelerinde öğrenciler ilk dönem uzmanlaşma, ikinci yıl proje tasarlama ve hayata geçirme, üçüncü yıl dersler sınıf ortamında verilmeyip, üç yıllık eğitimin ardından geliştirilen projeler bir etkinlikte sunulacak. 


Deneyap teknoloji atölyelerinin amacı “Milli Teknoloji Hamlesini”nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek, bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençleri bir araya getirmek. Deneyap eğitim modelinin tasarlanmasındaki temel, öğrencilerin girişimcilik, üretken düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi beceri kazanmaları sağlamak. İlk etapta 12 ilde eğitime başlayan deneyap teknoloji atölyeleri 2020 sonuna kadar 81 ilde açılacak. 


Kaynak: AA, TRT Haber                      
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »