“Vuran” Kara Kuvvetlerinin Envanterinde



“Vuran” Kara Kuvvetlerinin Envanterinde


Türk savunma sanayisinin önde gelen zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC tarafından üretimi yapılan çok amaçlı zırhlı araç “Vuran” Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslimatı yapılarak envantere girmiş oldu. Savunma sanayi başkanlığının koordinasyon ve kontrolünde yürütülen çalışmalar ile güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, operasyonel kabiliyetleri artırılırken, güncel tehditlere çözüm üreterek kullanıma sunuluyor. Teknolojik gelişmelere paralel olarak güvenlik güçlerinin manevra kabiliyetini artıran gelişmiş versiyonları ile harekat yeteneği artırılmaktadır. Bu sebeple proje kapsamında yakın zamanda BMC tarafından geliştirilen “Vuran” zırhlı araçlarından 20 adedi ilk etapta Kara Kuvvetleri komutanlığına teslim edildi. 


Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine giren yeni nesil zırhlı araçlar “Vuran”, terörizmle mücadelede ve hudut görevleri, hassas nokta veya tesis koruma, karakollar arası devriye, konvoy koruması, bölge, nokta ve yol keşfi, fiziki sınır emniyeti görevlerinde en iyi şekilde kullanılacak şekilde yapılmıştır. BMC’nin yaptığı zırhlı araç “Vuran”ın özelliklerinden bahsedersek 9 personel taşıyabilen, saatte 110 kilometre hıza ulaşabilen, yüksek balistik, mayın ve el yapımı patlayıcı korumasına sahip, güçlü motor ve aktarma organlarıyla yüksek hareket kabiliyetine sahiptir. 


Muharebe yüklü ağırlıkta yüksek hareket kabiliyetiyle görev yapmasının yanında araçlara çeşitli görevleri icra edebilmek amacıyla farklı ekipmanların entegrasyonunu sağlayabilmektedir. En önemli özellikleri arasında yüzde 60 dik eğim tırmanma, yüzde 30 yan eğim ve 80 santimetre sudan geçebilme özeliklerini de sayabiliriz. Bunun yanında uzaktan komutalı silah sistemi, merkezi lastik şişirme sistemi, patlak gider, yangın söndürme sistemi, iklimlendirme donanımı bulunmaktadır. Araçlara entegrasyonu yapılan ASELSAN Sarp Silah Sistemine 7,62 milimetre makineli tüfek, 12,7 milimetre uçaksavar veya 40 milimetre bomba atar takılabilmesi muharebe gücünü artırıyor. 


Kaynak: AA. TRT Haber           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »