Yerli ve Milli Uydu Haberleşme Sistemleri



Yerli ve Milli Uydu Haberleşme Sistemleri


ASELSAN tarafından yapılan deniz platformları göz önüne alınarak geliştirilen yerli ve milli uydu haberleşme sistemleri, Akdeniz ve Ege denizindeki testleri başarıyla gerçekleşti. Her türlü deniz şartlarında, yüzer/dalar unsurların bağlı bulundukları harekat ve komuta merkezleriyle emniyetli, hızlı ve görüntülü veri haberleşmesi imkanı sunuyor. Taktik alandaki komuta harekat ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan sistem, Denizkurdu Tatbikatında kullanılırken tam not aldı. ASELSAN deniz platformları haberleşmesi ihtiyacı için projeler yürütmekte, yürüttüğü projelerden birisi de Kılıç Sınıfı Hücumbotlara Askeri Uydu Muhabere Sistemi Temini (KASUMSİS) Projesidir.


KASUMSİS projesi kapsamında teslim edilen X- Bant Anten Sistemi tasarımı tamamen öz kaynaklı bir proje olarak başlamıştır. Savunma Sanayi Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan 38 milyonluk bedeli olan KASUMSİS Projesi için sözleşme imzalandı. Yerli ve milli olan tasarım diğer uydu haberleşme birimleriyle oluşturulan KASUMSİS X-Bant Uydu Haberleşme sistemi kalifikasyon ve fabrika testlerinden başarıyla geçti. TCG Meltem üzerine entegrasyonu yapılan sistem Akdeniz ve Ege denizindeki liman kabul ve seyir kabul testlerinden de başarıyla geçerken, Deniz Kurdu 2019 Tatbikatında ilk kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından aktif olarak kullanıldı ve sahadaki performansıyla göz doldurdu.


KASUMSİS X-Bant Uydu Haberleşme Sistemi sayesinde Kılıç sınıfı hücumbotlar her türlü deniz şartlarında IP tabanlı, kesintisiz haberleşme yeteneğine sahip oldu. ASELSAN KASUMSİS Projesi kapsamında geliştirilen 1 metre antenin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait çeşitli büyüklükte gemi platformlarının X- Bant Uydu Haberleşmesi ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 eksende stabilize 1,5 metre / 1,8 metre X Bant Gemi Uydu Haberleşme Kaide ve Anten Sistemi projeleri, yerli ve milli uydu haberleşme sistemleri olarak proje yürütülüyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »