Denizaltıların Haberleşme Sistemi ASELSAN’dan




Denizaltıların Haberleşme Sistemi ASELSAN’dan


ASELSAN kurulduğundan beri yaptığı çalışmalarla askeri kurumların telsiz ve haberleşme ihtiyaçlarına sistem çözümleri geliştiriyor. Günümüze kadar uzanan tecrübesi ve son teknolojik gelişmeleri birleştirirken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme ihtiyaçlarını güvenli, kesintisiz, ekonomik ve hızlı haberleşme ile çözüm sunuyor. ASELSAN TSK’nın haberleşme sistemlerinin kuruluş amacına uygun olarak omurgasını oluşturuyor. ASELSAN, yeni tip denizaltı Projesi ile askeri haberleşme sistemleri alanındaki yetkinliğini başka bir boyuta taşıyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ve ana yüklenici thyssenkrupp Marine Systems temsilcilerininde katıldığı Entegre Muhabere Sistemi fabrika kabul testi başarılı bir şekilde tamamlandı.


 Entegre Muhabere Sistemi projesi kapsamında tüm ihtiyaç duyulan alt sistemlerin su altı ve üstü ses veri haberleşmesi, telsiz sistemleri( taktik veri linkleri), uydu haberleşme sistemi, dost düşman tanıma/tanıtma sistemi(IFF), Muhabere kontrol sistemi, kullanıcı terminalleri, mesaj işletim sistemi, veri modemleri, acil durum haberleşme ekipmanları, güç dağıtım sistemi, operatör konsolları soğutma sistemi, konsollar ve dağıtım birimlerinin kabulü testleri başarıyla gerçekleştirildi. 



Denizaltı platformları için çok kritik öneme sahip, gizlilik ve beka için gerekli şok, akustik, EMI/EMC gibi çevre koşulları isterlerine uyum sağlarken, 63 adet ara yüz anlaşması da imzalandı. Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında havadan bağımsız tahrik sistemli dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek süratli gelişmiş torpidoları, satıh hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olan 6 denizaltının tedariki gerçekleştirilecek. Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik başlatılan bu proje kapsamında 2021 yılından itibaren yıllara sari olarak filoda kullanılmaya başlanacak.


Kaynak: AA, TRT Haber                     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »