Zincirsiz Bisiklet Yapıldı




Zincirsiz Bisiklet Yapıldı 


Her gün bisiklette yeni bir model çıkıyor, bazı bisikletlere motor takılarak modifikasyon yapılıyor. ABD’de zincirsiz bisiklet yapıldı. ABD’de Los Angeles’ta yaşayan Rodge Parker, tren lokomotiflerinin çalışma prensibinden esinlenerek, lokomotiflerin hareket prensibine benzer bir sistemle, pedallarla arka tekere güç aktaran karbon fiber gövdeli bir bisiklet geliştirdi. Sistemin özelliği lokomotif prensibinde olduğu gibi aşağı yukarı hareket ettirerek sürücünün daha az güçle daha fazla hız elde etmesini sağlıyor. 


Zincirsiz bisikletin sürücü pedalları yalnızca aşağı yukarı hareket ettirerek yer çekimi gücünü kendi lehine avantaja çeviriyor. Zincirsiz bisiklete verilen isim” Nubike”,  özellik olarak ağırlığı 10 kilogram olan bisiklet,  kalça, diz ve dirseklerin rahat kullanımına göre tasarlanmış. Bisikletin tasarımcısı Rodge Parker, ticari modelin ağırlığının 8 kilogram olacağını söylerken, “Nubike”nin satış fiyatı da belli oldu; 3 bin 800 dolar olacağı söyleniyor.

Zincirsiz bisiklet, meraklıları tarafından piyasaya sunumunun yapılacağı günü bekliyor. Birçok değişik modelin olduğu bisiklet dünyasına zincirsiz bisiklet, renk katacak gibi görünüyor. Mucitler dünyasında, mucitler hiçbir zaman durmaz. Öyle de olması gerekiyor ki, insanlık her zaman bir adım öteye gitsin. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi/ Teknoloji              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »