Japonlardan Leonardo da Vinci Robotu




Japonlardan Leonardo da Vinci Robotu


Japonya’da gerçekleşen G20 Liderler zirvesine, Osaka Üniversitesi ile Fujikin şirketi işbirliğinde yapılan İtalyan sanatçı ve bilim insanı Leonardo da Vincinin robotu damgasını vurdu. Görünüm olarak birebir aynı olan robot ilgi odağı oldu. G20 liderler zirvesine katılanlara tanıtılan Leonardo da Vinci robotu yapay zeka ve robot teknolojisinde gelinen son noktayı göstermesi açısından önemli. Leonardo da Vinci’nin bilimsel çalışmalarının günümüze ışık tuttuğunu, ilkokul öğrencilerine bilimi sevdirmek, onlara Da Vinci’nin çalışmalarını kendi ağzından basit şekilde anlatmak amacı ile bu robotu ürettiklerini söyleyen Fujikin Pazarlama Müdürü Kouichi Nakamura, “Böylece Öğrencilerin eğlenerek ve heyecan duyarak bilimi öğrenmelerini sağlarken, aynı zamanda geleceğin bilim insanlarını da eğitiyoruz” diye amaçlarını anlattı.


Nakamura, eğitimde kullanılacak milletlerin tarihi kişiliklerinin robotlaştırılarak, öğrencilerin bilime ilgi duymalarını, bir sonraki projelerinin Albert Einstein’ın robotunun yapılması olduğunu söyledi. Öğrencilerin kitap okuyarak bilime ilgi duymaları, bilimi tam olarak anlamayacaklarını belirten Nakamura, bu durumu robot sayesinde aşacaklarını belirtti. Da Vinci robotunun  İngilizce, Japonca ve İtalyanca olmak üzere üç dil bildiğini, robotun bu gün sadece belirli bir bilgiyi tekrar ettiğini söyleyen Nakamura, insanların sorusuna cevap verecek seviyeye gelmesini ve Google ile bağlantı kurması için çalıştıklarını ve bunu sağlayacaklarını ifade etti. 


Japonların millet olarakta eskiden beri disiplinli çalışmalarıyla bir şeyler ürettiğini, bilim ve teknoloji de bu yüzden ileri olduklarını belirten Nakamura, Osaka Üniversitesi ile çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Yapılan bu çalışma ilkokul öğrencilerine bilimi sevdirmesi açısından güzel bir çalışma, bizim okullarımızda bu projenin uygulanabilirliğine bakmak gerekir mi? Neden olmasın? 


Kaynak: AA, TRT Haber
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »