Vücut Geliştirmede Genetik nedir?





Vücut Geliştirmede Genetik nedir?

Günümüzde vücut geliştirme,spor salonlarında herkesin tercih ettiği, yaşlısı, genci kişiler tarafından yapılan popüler bir spor dalı olmuştur. Gençler vücut geliştirme de hemen olsun, kaslı bir vücuda sahip olalım diye acele etmektedirler. Vücut geliştirme sporu biraz sabır, beslenme, antreman ve vücut genetiğiyle tamamlanan bir spordur. Vücut geliştirmede genetik nedir?

Bazı vücut geliştirme çalışanların haftada iki ya da üç gün antreman yapmaları onlara yeterken, bazı vücut çalışanların da daha fazla antreman yapmalarına rağmen başarıya ulaşamamaları gibi durumlarla mevcuttur. Vücut geliştirme ile uğraşan, bu konuda uzman olanların genel görüşü başarı için: bu işin %25 antreman, % 75’de beslenme ve uyku düzenidir. Beslenme tamam da, uyku düzeni ne alaka diyebilirsiniz, gelişim ve büyümenin, büyüme hormonunun uykuda daha fazla salgılandığını biliyor muydunuz? Anlayacağınız bu hormonların salgılanması, gelişimin düzgün olması için uyku düzeni dengesinin sağlıklı olması gerekir. Diğer türlü yaptığınız spordan verim alamazsınız.

Bütün bunları yaptığınız halde sizinle aynı anda vücut geliştirmeye başlayan bir arkadaşınızın değişimi sizden daha hızlı olduğunu görüyorsunuz. Beslenme, antreman ve uyku düzeniniz bile aynı olduğu halde sizin değişiminizin yavaş olması, vücut geliştirmede genetik etkinin önemi ortaya koymaktadır. Her insanın genetik yapısı farklıdır. Farklı olan genetik yapıdan dolayı bir insanın vücut gelişimi hızlı olurken diğerinin hormon salgılaması daha yavaş olduğundan büyüme de yavaş olabilir. Bu durumda ne yapmalıyız?

Genetik olarak gelişim yavaş olsa bile spor yapmanın temelinde sabır olmalıdır. Spor yapmaya sabırla devam ederek, genetiği yavaş olanlar için bir görüşte beslenmede alınan kalori miktarının artırılması önerilmektedir. Genetikten dolayı vücut geliştirmekten vaz geçmek, başarısızlığı kabullenmek demektir. Vücut geliştirmenin temelinde antreman, beslenme, uyku düzeni ve sabır olduğunu belirtmek istiyorum. Genetiğiniz nasıl olursa olsun, spor yapmaktan vaz geçmeyin. Spora sabırla ve azimle devam edin.              

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »