Saç Kurutma Makinesi Deyip Geçmeyin

Yıldız Eryıldız




Duş sonrası veya evde saçınızı kurutarak şekil vermeniz gerekiyorsa, saç kurutma makinesini doğru kullanmak çok önemlidir. Islak saç tellerine saç kurutma makinesini direk uygulamayın çünkü zararlı olduğunu hatırlatırım. Saç kurutma makinesini ıslak saçtaki suyu direk buharlaştırdığı için bu durum saçın nemini kaybetmesine ve matlaşmaya sebep olur.  Islak saçın fazla hassas olması kırılganlığını artırır. Saçlarınızı sıktığınızda su geliyorsa,  öncelikle saçınızı bir havluyla kurulayın. Kurulama işleminden sonra geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın. İlk önce Saçınıza fırça kullanmayın. Karışık olan saçları fırça açamayacağından kopmasına sebep olur.  

Saç kurutma makinesi ile saçınız arasındaki mesafe 20 cm olmalıdır. Saçlarınızın zarar görmemesi için bu kurala dikkat edin. Saç kurutma makinesini en yüksek ısı yerine makul ısıda, sıcaklıkta kullanın.  İlk önce saçınızı kurutma işlemine başınızın üstünden başlayın. Saç kurutma makinenizi tek bir yerde uzun süre tutmayın. Kuruturken parmaklarınızı kullanarak tarayın. Saçlarınızın ve saç diplerinin fazla ısınmamasına dikkat etmelisiniz. Saçlarınızı kuruturken saçlarınızı parmakla ayırıp öyle kurutun. Sabit tutmayıp sürekli hareket ettirerek kuruma işlemini yapın.


Saç demek, mutluluk demek olduğuna göre, saçlarımız çok değerlidir. Saç kurutma makinesi deyip geçmeyin, saç sağlığınızı koruyun. Saç kurutma makinesini doğru kullanmak önemlidir. Herkes için canlı ve sağlıklı saçlar önemlidir. Saç kurutma makinesi saçları yıpratmaz demek doğru değildir. Ne yaparsanız, yapın saça yönelen bir ısı, sıcaklık olduğuna göre yıpranma olacaktır. Önemli olan verdiğimiz tavsiye ve önerileri uygularsanız, yıpranma en aza inecektir. Sağlıklı saçlar dileğiyle, sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.              

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »