Zayıflamak İçin Nasıl Yürümeliyiz? Yürümek Bedava!

Yazar: Yıldız Eryıldız




Çocuklarda bile her üç kişiden birisi obezite adayı olmuş iken kilo vermek yetişkinler içinde sorun olmaya devam etmektedir. Kilo sorununun temelinde hareketsizlik yatmaktadır. Pahalı bir spor salonuna gidip bir egzersiz programıyla haftalarca  uğraşmak mı gerekli? Kilo vermek için yapılacak düzenli yürüyüş ve ve koşmak, devamında yapılacak egzersizler sizin için çözüm olacaktır. Görüldüğü gibi zayıflamak için yürümek bedava! Ama zayıflamak için nasıl yürümeliyiz? Aslında günlük olarak yapılacak 1 saat yürüyüş devamında yarım saat yapılacak egzersizle insanın sağlıklı ve formda kalması işten bile değildir. Yani günlük 90 dakika spor yapan insan fit olacaktır.

Yürüyüşün Faydalı Olması İçin Yapılacaklar

Yürüyüşü düzenli yapın

Günlük yapmanız gereken 90 dakikalık yani 1,5 saatlik yürüyüş ve egzersizi müsaitseniz sabah yapın, değilseniz akşam yapın, ya da evinize alacağınız koşu bandını kullanın. Her halükarda yürüyüş için gerekli zamanı hazırlamak sizin elinizdedir. Haftada iki gün kendinize istirahat verebilirsiniz.

Yürüyüşünüz hızlı tempoda olmalı

Yürüyüşe başladığınızda temponuzu yavaş, yavaş artırın. En son temponuz yürüme ile koşma arası olacak şekilde hızlı tempoda olmalıdır. Bu sayede kan dolaşımı ve nabız hızlı olsun ki vücutta yağ yakımı sağlansın. Hücrelere ve beyninize oksijen daha iyi gitsin. Hatta yürüyüş yaptığınız parkurda belli mesafe koşup normal yürüyüşe dönerek nabzı hızlandırabilirsiniz.

Tempolu koşun

Koşu yaptığınızda tempolu koşu olmasına dikkat edin. Tempolu koştuğunuzda zorlanmadan uzun mesafe koşu yaptığınızı göreceksiniz.

Vücudunuzu Şaşırtın

Yürüyüş sırasında sırt çantanıza ya da bel bölgesine ağırlık ekleyerek vücudunuzu şaşırtın ki daha fazla kalori yakın. Ayak ya da kol bölgesine bağlanacak ağırlık duruşunuzu bozacağından sağlık yönünden pek tavsiye edilmez.



Sabırlı olun

Spor veya yürüyüş yapacağınızda bazen canınız istemeyebilir. Tam da burada sabır gerekli, kendinizi zorlayın ve kararlı olun. Vereceğiniz kiloyu düşünün. İnsan ibadet yaparken de zorlandığı zamanlar olur. Sabır sayesinde ibadetlerin yapıldığını, engellerin aşıldığını unutmayın.

Süreyi uzatmaktan çekinmeyin 

Spora başladığınızda o günkü ruh halinize göre yapmanız gereken süre dolduysa, kendinizi enerjik hissediyorsanız süreyi uzatabilirsiniz. 
  
Hedefi Yüksek Tutun

Yaptığınız sporun stresinizi aldığını zamanla göreceksiniz. Çünkü vücudun salgılayacağı endorfin hormonu ile mutlu olduğunuzu hissedeceksiniz. Bu yüzden arada hedef yükseltmesi yapın.

Yeme- içmeye dikkat edin

Belki de en önemli tavsiye bu olsa gerektir. Yaptığınız sporun size faydası olması için, yeme içmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Yani midenize hakim olun. Dengeli beslenmeye dikkat edin. Şekerden uzak durun. Sporda yapmakta sabırlı olun. Sağlıcakla kalın.     



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »