Saç Bakım Önerileri

  Yazar: Yıldız Eryıldız



Saçlarımız mevsim değişiminden, aşırı sıcak veya soğuk etkiye maruz kalmaktan, saç uçlarında kırılmalar her kadın için sorun olmuştur. Saç kırıklarını aldırtmak sorunu çözer mi? Kırıklardan dolayı saçları kısaltmak bir yere kadar çare olabilir. Sonrasında işi şansa bırakmamalıyız. Bütün bu dış etkenlerin saçlarımıza verdiği zarara karşı size saç bakım önerilerini sunuyoruz.

Doğru Şampuanı Seçmek

Sağlıklı, bakımlı, dolgun ve güçlü saçlara neden sahip olmayalım. Televizyonda şampuan reklamı veya başka şekilde gördüğümüz bayanların, mankenlerin saçları gibi neden saçımız olmasın. Saç bakımında ilk adım saçımızın, cildimizin durumuna bakarak doğru bir şampuan seçerek başlamak olmalıdır. Duruma göre derken kepek önleyici, ince telliler için, arındırıcı, canlandırıcı şampuanları kastettiğimizi belirtmek isteriz.
Herkesin saç durumu farklı olduğundan örnekleyerek anlatmaya çalışalım. Her gün saçınızı yıkamayı bakım sanmayın. Her gün yıkamak saç köklerinizin beslenmesini engeller. Saçlarınızda kuruluk varsa yapmanız gereken nemlendirici özel bir şampuan seçerek, devamında yıkama esnasında parmak uçlarınızla yapacağınız masaj saç diplerini temizleyip saçlarınızı canlandıracaktır. Buradan anlıyoruz ki önemli olan saçımızın durumuna göre doğru ürünü seçmek gerekiyor.

 Uygun Saç Bakımı

Saç kurutma yaparken kurutma cihazını gereğinden fazla saçınıza yaklaştırmayın. Çünkü saç dipleri, köklerine zarar verme riski taşıdığını unutmayın. Saç köklerini beslemesi için doğal özlerle üretilmiş saç bakım yağlarından kullanabilirsiniz. Doğal saç bakım yağları ile yine saç köklerine masaj yapın. Bu aşamadan sonra tavsiye edeceğimiz, saç bakım önerilerine saç serumu kullanmanızı öneriyoruz. Saçınızın hacimli ve dolgun görünmesini istiyorsanız saç serumu kullanmalısınız. Saç serumunun diğer özelliği saçı yumuşak tutmasıdır. İçeriğinde bulunan vitamin saçınıza etkin koruma ve besleme sağlar.  


Saçlarınıza şekil veren sprey, köpük ve kremlerin içeriğinde besleyici, bakım yapan olmasına dikkat edin. Saç bakım ürünleri alırken kaliteli bilinen markalardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Bilinmeyen markalar saçınızı kaybetmenize, deformasyona sebep olabilir. Kaliteli, bilinen markalar laboratuarların da yaptıkları uzun ar- ge (araştırma geliştirme) çalışmalarının neticesi olan ürünleri piyasaya kullanıma sunduklarını unutmayın. Saçlarımıza ısırgan otu, lavanta suyunun iyi geldiğini de belirtmek isterim.       
  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »