Wi-Fi Kullananlar Dikkat!




Çoğu anne, baba çocuklarını sağlık yönünden düşündüklerinden en küçük bir terleme olduğunda bile kıyafetini hemen değiştirerek doğru olan davranışı yapmaktalar. Aslında bilmediklerinden yanı başlarındaki tehlikeyi fark edemiyorlar. Dünya sağlık örgütünün yayınladığı “Kansere sebep olan maddeler” listesinde iki yüz elli maddelik listede anne, babaların gözüne çarpan civa, egzos gazı dumanı, haşere ilaçları gibi kimyasalların kansere sebep olmasından dolayı çocuklarını uzak tutarlar.

Hiç kimsenin dikkatini çekmeyen bir madde var ki, forbes dergisinin araştırmasında ortaya çıktı: Tv, radyo, mikro dalga fırın, Wi-Fi kablosuz internet bağlantı cihazlarının kansere sebep olduğudur. Çünkü bu cihazlar çalışırken yaydıkları elektro manyetik ve radyo frekans dalgaları sebebiyle kansere yol açmaktadır. Journal of Microscopy and Ultrastructure dergisinde yayınlanan bilimsel makaleyi yazan Mark Gibbs’in makalesinin başlığı nasıl biliyor musunuz? Merak ettiğinizi biliyorum başlık: Wi-Fi bizi yavaş yavaş öldürüyor mu? 

Maziye doğru geri gittiğimizde sigara için de zararsız diye savunanların tezi kanser patlaması ile çürümüştü. Wi-Fi’nin ne zararı olacak diyenler çıkabilir. Yazılan bilimsel makaleye göre uzun süre maruz kalınacak elektro manyetik dalgaların etkilerinin 30-40 yıl sonra zararlarının ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Hayatımızın artık bir parçası olmuş, akıllı telefonlar, kablosuz internet yani Wi-Fi’lerle ilgili forbes dergisinde yapılan araştırma yayınlandı.  



Araştırmadan Notlar

.  Yetişkinlere göre çocukların vücutları daha narin olduğundan organları da daha hassastır. Bu durum beyin içinde geçerlidir. Çocukların beyninde elektro manyetik dalgaların yetişkinlere göre daha fazla olumsuzluklara yol açabileceği, beyin hücrelerini etkileyeceği belirtilmektedir.

. Hamileler ayrıca risk grubunda bulunuyor. Hamilelik döneminde cep telefonlarının uzak tutulması ve evlerde Wi- fi kullanılmaması öneriliyor.

. Söylemesi belki de tuhaf gelebilir ama sütyenlerde taşınan cep telefonları göğüs kanseri riskini artırıyor. 
    
Kablosuz internet yani Wi-Fi cihazlarının satışları takip ile birlikte evlerde kullanılırken en azından cihazların olduğu odalarda yatılmaması, yakın olmayan yerde kullanıma dikkat edilmelidir.

. Cihazların elektromanyetik dalgalara maruz kalma ile ilgili limit durumlarını uyaran yönetmelik güncellenmelidir. İlgili yönetmelik hazırlanalı on dokuz yıl olmuş güncelleme mutlaka gerekiyor.

. Elektromanyetik dalga yayan cihazların en azından gece yatarken fişini çekerek kullanım dışı bırakıp zararlarını minimuma indirelim.

Cep telefonlarını yatarken başınıza yakın yerde bulundurmayın. Etkisinin, zararlarının uzun süre sonra size yansıyacağını unutmayın. Wi-Fi kullananlar dikkat! Cep telefonu kullananlar dikkat! Teknolojiyi kullanırken sağlığımızı da koruyalım. 
          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »