Milli Diriliş

Yazar: Hamza Aslan



Milli Diriliş

Osmanlıdan bize kalan en büyük miras ailedir. Bir milletin, bir toplumun yapı taşını teşkil eden  ailedir. Aile yavaş, yavaş bir bozulmayı, birilerinin dediği gibi değişimi yaşadı. Ahlak olarak da dibe doğru bir gidiş vardır. Daha önce bizim alışık olmadığımız çoğu davranış artık şimdilerde normal geliyor. Milletimiz yirmi yıl evvel alışık olmadığı “kız arkadaş”, “erkek arkadaş” tabirlerine karşı çok yabancı idi. Bu durum en azından muhafazakar aileler için kabul edilir değildi. Şimdilerde örtünmek farz olmaktan, öte biraz tarz olmuştur. Başını örtüp, vücut hatları için geçerli olmayan değişik bir giyim tarzı zuhur etmiştir. Tabiri caizse üstü tophane, altı şişhane bir giyim tarzıyla yeni örtünecek kardeşlerimiz içinde yanlış örnek teşkil edecektir. Bununda ayrıca vebali vardır.

Bu Duruma Nasıl Gelindi?

Necip milletimizin aile yapısına, toplumun ahlaki değerlerine kastedenler bunu inceden, inceye evimizin içine öyle bir girdiler ki hiçbir şey yapamadık. Belki şu an makaleyi okurken aklınıza gelmiştir. Tabi ki televizyon ile subliminal mesajlarla, 25.kare tekniği ile bilinçaltına hitap ederek geldiler. İngiliz casusunun itirafları kitabını okuyanlar bilir, İngiliz casusu Müslüman olmuş, bir Müslüman kılığında dinimizi yıkmak için yaptıklarını anlatır. Okumayanlar için tavsiye ederiz. 

Gözümüzden sakındığımız ailemize televizyon aracılığıyla gayri İslami hayat tarzı güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler ile enjekte ettiler. Yerli versiyonlar öncesi, Brezilyadan, Amerikadan değişik ülkeler yapılan ithal filmlerle başlanmıştır. Bir kuşak hatırlar : Dallas, Yalan rüzgarı, Aşk gemisi gibi dizilerle izlendiği dönemlerde çok ses getirdi. Bu dizilerdeki tehlike anlaşılmamıştır. Yeşil çam filmlerinde hatta şimdilerde bile oynayan dizilerde bir kıza, iki erkek kardeş aşık olur. Ya da bir erkeğe iki kız kardeş aşık olur. Başka  senaryo kalmadı mı? Böyle mi olmak zorunda

Yapılan yerli dizi ve filmlerde subliminal mesajlarla, bilinçaltına inceden inceye işleniyordu. Kontrol eden tehlikeye dur diyecek olmadığından geçen zaman içinde birde baktık ki “erkek arkadaş”, “kız arkadaş” ifadeleri normal gelmeye başladı. Bize büyüklerimiz 20-25 sene önce öğretilen erkeğin arkadaşı erkek olur. Kızın arkadaşı kız olur derlerdi. Toplumda zaman içinde dizilerde oynayan yerli filmlerde oynayan aktörler gençler için örnek teşkil etmektedir. “Kız arkadaş”,erkek arkadaş”, “flört”, “düzeyli ilişki”, “beraber yaşamak” tabirleri bilinç altına yerleştirildi.

Milli Diriliş İçin Ne Yapmalıyız? 

Bu vesile ile maneviyatımıza, dinimize, ahlakımıza saldıranlara karşı uyanık olalım. Subliminal mesaj vermek kanunla yasak olsa bile aynı oyunun devam ettiğinin farkında olalım. Çocuklarımızın, ailemizin ne seyrettiğini kontrol altında tutalım. TRT 'de seyrettiğimiz Diriliş Ertuğrul, Kut'ül amare dizileri gibi vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi ile çocuklarımızın yetişmesi için televizyonu doğru şekilde kullanalım. 

Kur’an-ı kerimde  ”Ey iman edenler, yakıtı insan ve taş olan cehennem ateşinden kendinizi ve çoluk çocuğunuzu koruyun” (Tahrim, 6)  

Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde “Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.”(Müslim)

“Çocukken öğrenilen şey, taş üzerine kazılan nakış gibi kalıcıdır. Yaşlandıktan sonra öğrenmeye kalkması ise, su üzerine yazı yazmaya benzer.” (Hatib)

Görüldüğü şekilde hadis-i şeriflerden de anlatıldığı gibi Anne babanın mesuliyeti, sorumluluğu vardır. Çocuklarımıza dinini diyanetini öğretelim ki iyiyi, kötüyü ayırabilsin. Burada aileye çok fazla sorumluluk düşmektedir. Tek çaremiz Ehl-i sünnet itikadını öğrenip çocuklarımıza öğretelim, din-i mübine sarılıp, islamiyeti yaşamalıyız. Devletimizin bekası için başlatılan Afrin harekatı devam ederken, geç olmadan çocuklarımız için milli diriliş, manevi bir diriliş başlatmakta fayda görüyorum. Her anne, babanın medya okur yazarı olmasının gerekliliğini bilelim. Milli diriliş başlatalım.                                



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »