Herkese Lazım Olan İman Kitabı

Yazar: Hamza Aslan



Kitabın Basım Tarihi: 2015

Kitabın Sayfa Sayısı:  480

Yayın Evi                  : Hakikat Kitabevi

Yüce dinimiz İslamiyet hakkında yazılan, iman esaslarını ve imanın altı şartlarını, İslam alimlerinin yazdığı kaynak kitaplardan aktararak detaylı bir şekilde açıklayan anlatan ve ayrıca diğer dinler hakkında bilgilerle beraber İslamiyetle karşılaştırılmasının yapıldığı Müslümanlığı seçen meşhur yabancıların görüş ve hayat hikayelerinin, islamiyeti nasıl kabul ettiklerini anlatan bu değerli kitap büyük İslam alimi Hüseyn Hilmi Işık tarafından derlenmiştir.

Dört bölümden oluşan kitabı her müslümanın okuması gerektiğini düşünüyoruz. Birinci bölümde: “iman, imanın şartları, islamın şartları, vehhabiler hakkında bilgiler vermektedir.” İkinci bölümde: “Müslümanlık, Hristiyanlık, Yahudilik hakkında bilgiler, Müslüman olan yabancıların, Müslüman olmadıkları halde islamiyete hayran olanların görüşleri yer almaktadır.” Üçüncü bölümde: “Kur’anı kerim ve bu günkü Tevrat ve İnciller anlatılıp karşılaştırılmaktadır.” Dördüncü bölümde: “İslam dini ve diğer dinler, İngilizlerin İslam düşmanlığı ve bir çok önemli konu anlatılmaktadır.” Bu kitabı okuyan bir Müslümanın, Müslüman olarak doğmanın bir nimet olduğunu, bu nimetin kıymetini bilmesi gerektiğini anlıyor.

Herkese Lazım olan İman Kitabının ön sözünden alıntı yapalım: “ Allahüteala, dünyada bütün insanlara acıyor. Muhtaç oldukları şeyleri yaratıp, herkese gönderiyor. Ebedi seadete kavuşturan yolu gösteriyor. Nefslerine, kötü arkadaşlara, zararlı kitablara ve yabancı radyolara aldanarak, bu seadet yolundan ayrılanlardan, küfr ve dalalet yoluna sapanlardan, pişman olup, afv dileyenleri hidayete kavuşturuyor. Bunları ebedi felaketden kurtarıyor. Azgın, zalim olanlara bu nimetini ihsan etmiyor. Onları istedikleri, beğendikleri, küfr yolunda bırakıyor. Ahirette, Cehenneme gitmesi gereken müminlerden dilediğini, ihsan ederek afv edecek, Cennete kavuşturacaktır. Her canlıyı yaratan, her varı, her an varlıkta durduran, hepsini, korku ve dehşetten koruyan, yalnız odur. Böyle Allahın Şerefli ismine sığınarak, yani Ondan yardım bekleyerek bu kitabı yazmağa başlıyoruz. Allahütealaya hamd olsun. Onun sevgili Peygamberi Muhammed Aleyhisselama salat ve selam olsun. O yüce peygamberin temiz Ehl-i beytine ve adil, sadık Eshabının her birine, hayırlı dualar olsun. Hamd, bütün nimetleri Allahü tealanın yaratıp gönderdiğine inanmak ve söylemek demektir. İslam dininin inançlarını, emirlerini ve yasaklarını bildiren binlerce kıymetli kitap yazılmış, bunların çoğu, yabancı dillere çevrilerek, her memlekete yayılmıştır. Buna karşılık, bozuk düşünceli kısa görüşlü kimseler ve İngiliz casuslarına aldanmış olan cahil din adamları, zındıklar, her zaman, İslamın faydalı, feyzli ve ışıklı ahkamına, yani emirlerine, yasaklarına saldırmış, onu lekelemeye, değiştirmeye, Müslümanları aldatmaya uğraşmışlardır. İslam alimlerinin şimdi de, dünyanın hemen her yerinde, İslam itikadını yaymaya, savunmaya çalıştıkları şükranla görülmektedir. İslamiyeti Eshabı kiramdan öğrendiklerini, kitablara yazan doğru yolun alimlerine ‘EHLİ SÜNNET’ alimleri denir “    (Herkese Lazım Olan İman Önsözü)

Kitabın yazarı 8 mart 1911 yılında Eyüpte doğan, Büyük İslam alimi Hüseyn Hilmi Işık uzun çalışmalar neticesi kaynak kitaplardan detaylı olarak topladığı bilgileri derleyerek bizlerin, Müslümanların hizmetine sunmuştur. Osmanlı Devleti zamanında yetişmiş, Veli, Büyük İslam alimi Seyyit Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin yetiştirdiği, yazdığı kitaplarla başta “Tam ilmihal Seadeti ebediyye” ve bir sürü Farisi, Arapça ve başka diller çevrilmiş eserleriyle İslamiyete hizmet eden büyük İslam alimi Hüseyn Hilmi Işık 26 Ekim 2001’de İstanbulda vefat etmiştir.

Herkese lazım olan İman kitabında gördüğümüz ve hoşumuza giden bu şiir Osmanlı devleti zamanında ilk mekteplerin tümünde okutulurdu.

Yeri gökü yaratan, ağaçları donatan,

Çiçekleri açtıran, bir Allahdır, bir Allah!

Allah her yerde hazır, ne yaparsan O görür.

Ne söylersen işitir. Vardır, birdir, büyüktür.

Biz Allahı severiz. Her emrini dinleriz.

Beş vakit namaz kılar, Ona isyan etmeyiz.

Mümin iyi huyludur. Herkes ondan memnundur.

 Kimseye zulm eylemez. Kendi de huzurludur. 
                                                                     (Herkese lazım olan iman kitabından alıntı) 

Herkese lazım olan iman kitabının sonunda “nimeti” anlatırken tarifini şöyle yapmakta: “mesut olmak için lazım olan sebeplere nimet denir. Allahüteala nimetlerini dost, düşman her isteyene vereceğini vad etmektedir. Nimete kavuşmak için nimet sahibinin beğendiği şekilde istemek lazımdır. Müslümanın duasının kabul olması için, imandan sonra, her gün beş vakit namaz kılmak, kul hakkı bulunmamak şartı önce gelmektedir.” (Herkese lazım olan iman kitabı, seadet, nimet bölümünden alıntı) Son sözümüz her müslümanın okuması gerektiği, İslamiyet ile diğer dinlerin karşılaştırılmasının yapıldığı, felsefe ile ilgili bilgiler, vehhabiler ve mezhepsizler hakkında net bilgilerin olduğu bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.       



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »