İmplant Nedir? İmplant Fiyatlarına Dikkat!

Yazar: Yıdız Eryıldız






İmplant Nedir? İmplant Fiyatlarına Dikkat!

Her insanın genel sağlığını korumak için ağız ve diş sağlığı önem arz etmektedir. Zamanında ailede verilmesi gereken ağız ve diş sağlığı eğitimindeki aksaklıkların cezasını, ne yazık ki bireyler çekmektedir. Dişlerdeki çürüme, diş etlerindeki çekilme ve oluşabilecek apseler kişinin genel sağlığını etkilemektedir. Ağızda oluşan sağlıksız ortam, iltihap ve bakterilerin kana karışması zor olmadığından kalp krizi dahil bir çok rahatsızlığa neden olabilirler. Bu nedenle ailede çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmelidir. Önce kendimiz dişlerimizi fırçalayarak çocuklarımıza rol- model olmalıyız.

Ağzımızda yaşadığımız diş kaybı neticesi dişlerin tedavisi önemlidir. Diş kaybı sonucu oluşan dişlerimizdeki eksilme sonrası sadece yeri iyi olana kadar bekleyin. Diş çekiminden sonra iyi olan yerin uzun süre beklemesi diğer dişlerinde çarpıklaşmasına, aralarında açılmaya, çene kemiğinin zayıflamasına sebep olur. Çene kemiğinin zayıflaması sonrası, yaptırmak istediğiniz implant tedavisinin süreci sıkıntılı olacaktır. Bu arada implant nedir? İmplant hakkında bilgi verelim. İmplant fiyatlarına dikkat! sorusunu sormamız gerekmektedir. Vücuda uyum sağlaması en iyi ve kolay olan medikal malzeme titanyumdur. Aynı zamanda Uyum sonrası uzun ömürlü olmasıda diğer avantajıdır. Titanyum medikal malzeme ile çene kemiğine hazırlanan yuvaya titanyum esaslı vida veya kök şeklindeki yapılara implant denir. Kelime anlamı vücut içerisine cansız madde yerleşimine karşılık gelir.

İlk implant uygulaması isveçte gönüllü bir hastaya yapılmış, sağlanan başarı neticesi tüm dünyada yaygınlaşmıştır. İmplant yaptıracak olanlar, Çene kemiğinin zayıflamasına fırsat vermeden yaptırmaları gerekmektedir. Diğer türlü ayrıca çene kemiğinin kuvvetlendirmesi ile ilgili tedavi görmek zorunda kalacaklardır

İmplant fiyatlarına dikkat! herkesin bütçesi uygun olmayabilir. Bütçesi uygun olan için sıkıntı değil yaptırabilirler. Ekonomik yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken incelik, implantların döviz üzerinden geldiği için, dövizdeki dalgalanma direk fiyatlara yansımaktadır. O zaman ne yapmalıyız? Ne zaman yaptırmalıyız?

İmplant malzemesinin üretimi yurt dışında olduğu için, ithal ürünün dolaylı olarak döviz fiyatlarından etkilenmesi normaldir. İmplant markasının çeşitliliği, 160’dan fazla implant markası olması, fiyatların yakınlığı biraz araştırma yapmanızı gerektiriyor. Önemli olan incelik implantı ekonomik kriz zamanı, dövizde olan aşırı dalgalanma ve yükselme durumunda yaptırmayın. Döviz fiyatlarında istikrarın olduğu süreci takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu konuda internetten mutlaka araştırma yapın. İmplant fiyatları ve kalitesi hakkında bilginiz olur, diğer bir deyimle dersinize çalışmış olarak tedaviye gitmiş olursunuz. Kişisel bakımınızı ihmal etmeyin Ağız ve diş sağlığınızı, kişisel bakım ve genel sağlığınız açısından önemli olduğunu unutmayın
.                 

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »