Miraç İnsanlara Şeref Bahşeder

Yazar: Hamza Aslan


Miraç İnsanlara Şeref Bahşeder

Recep ayının 27. Gecesi Mübarek Miraç kandilidir. Miracın kelime anlamı merdiven demektir. “ Üzücü taif seferinden sonra alemlerin efendisi, yaratılmışların en şereflisinin kalbi çok incinmişti. Amcasının kızı Ümm-i haninin evinde abdest alıp Allahütealaya yalvarmaya, af dilemeye, kulların imanla şereflenmesi için duaya başladı. Üzüntü ve yorgunluktan uyaya kaldı.” O anda Allahüteala Cebrail aleyhiselama “ Sevgili peygamberimi çok üzdüm. Mübarek bedenini, nazik kalbini çok incittim. Bu halde, yine bana yalvarıyor. Benden başka, hiçbir şey düşünmüyor. Git! Habibimi getir! Cennetimi, Cehennemimi göster. O’na ve O’nu sevenlere hazırladığım nimetleri görsünler… O’nu ben teselli edeceğim. O’nun nazik kalbini yaralarını ben gidereceğim.” Buyurdu.

Cebrail aleyhisselam hemen gelerek “Rabbin seni kendine davet ediyor. Lütfen kalk buyur gidelim.”Rabbimiz, ona hiçbir peygambere nasip olmayan, hiçbir melaikenin kavuşamadığı nimetleri ihsan ederek taltif buyurdu. Böylece sevgili peygamberimizin, bu nurlu zatın kıymeti herkese gösterildi.”
 Seyyit Fehim Arvasi hazretlerinin torunu,Türkiye gazetesi yazarlarından, M. Said Arvasi Miracı anlatırken:

”Rabbimiz dileseydi, Musa aleyhisama Tur-i sina‘da tecelli ettiği gibi, Peygamberimize de Nur dağı’nda veya başka bir mukaddes mekanda tecelli edebilirdi. Onun üstünlüğünü, bütün Peygamberlere, meleklerine göstermek için Mirac hadisesi vuku buldu.”

“Mescid-i Aksa’da toplanan Peygamberlerin ruhaniyetlerine imam olmakla hepsinden üstün olduğu anlaşıldı.”

“Mirac gecesi cennet ve cehennem gösterildi. Çok sevdiği ümmetinin kavuşacakları cenneti görünce çok memnun oldular. Bütün ibadetler yeryüzünde farz kılındı, Namaz ise Mirac Gecesi farz olundu. Müminin miracı da namazdır. Bu fazilete kavuşan insandır. Dolayısıyla Mirac, bütün insanlara şeref bahşeder. Ne kadar iftihar etsek azdır.”

 Mirac hadisesi olduktan sonra Sevgili peygamberimiz aleyhisselam Miracı amcası Ebu Talip’in kızı Ümm-i haniye anlattı. O da tebrik ederek “ Kureyş kafirleri sizi üzüyorlar, alay ediyorlar, mümkünse şimdilik bunu anlatmayın, ilerde Müslümanların sayısı artar, o zaman anlatırsınız” dedi. Peygamber efendimiz şöyle cevap verdiler: “ Bunu saklayamam, anlatmam lazımdır, emir böyle!” Sabahleyin Miracı anlatınca buna inanmayan müşrikler bunu fırsat bilip ev, ev dolaşıp böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyleyerek bazı imanı zayıf olanları caydırdılar. Fakat hazreti Ebu Bekir’e söylediklerinde onlara şöyle cevap verdi: “ O söylediyse doğrudur.” Allahüteala, bu tasdikinden sonra Peygamber efendimiz vasıtasıyla ona “Sıddık” ismini verdi. Peygamberlerden sonra insanların en üstünü oldu.



Kaynak: Türkiye Gazetesi Bizim sayfa, http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/m-said-arvas/601696.aspx      



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »