Sivilceden Kurtulma Yolları Nedir? Gençler dikkat!

Yazar: Yıldız Eryıldız



Çocukluk döneminden ergenlik dönemine geçerken sesin kalınlaşması, vücutta kılların çıkması hormonal değişikliğin sonucu olarak karşımıza çıkar. Bu hormonal değişikliğin yansıması olarak ciltte sivilce problemi 12-18 yaş arası sorun olarak çıkmaktadır. Bu yaşlarda çıkan sivilcenin tıbbi adı aknedir. Gençler dikkat! Ümitsizliğe düşmeyin. Sivilceden kurtulma yolları nedir? Sivilce problemi tedavi edilebilen bir cilt sorunu olduğunu belirtelim. Bu makalemizde sivilce sorunlarını, kurtulma yolları nedir? Bunun cevabını vermeye çalışacağız.

Sivilcelerin oluşumundaki temel sorun ergenlikle beraber, ciltteki yağ oranının artması, yağ bezlerinin faaliyetlerinde bozulmalar olmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Hormonal dengeden kaynaklı, yağ bezlerinin doğru çalışmamasından oluşan cilt üzerindeki şişkin görünümlü iltihaplanma, deri altı kistlerin oluşumu da sivilcelenmeye sebep olur. Kısacası ergenlik dönemi ile birlikte sivilce bir cilt sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Genel olarak sivilce sorunu ergenlikte karşımıza çıkmakta olsa da,  başka nedenlerle bir sağlık sorunu olarak çıkabilir. Sivilce sorunu çıktığında önemli olan cildimizde oluşabilecek derin izler kalmadan tedavi etmektir. Yanlış tedavi ve uygulama geri dönüşü olmayan cilt sorunlarına neden olacağından dolayı dikkatli olmak gerekiyor.

Sivilce Neden ve Nasıl Oluşur?

Sivilcelerin oluşumunu incelersek, cildin altındaki yağ bezlerinin doğru çalışmaması sonucu, işlevini yapamayan yağ bezleri tıkanmaya ve sonucunda cilt üzerinde beliren içi iltihap dolu şişkinliklere sivilce denir. Sivilce oluşumunda genetik faktörler, ergenlik döneminden kaynaklanması ve hatalı kozmetik kullanımı da sebep olabilir.
Uzun süre güneşe maruz kalmak, terleme ve benzeri etkenler sonucu da sivilce oluşabilir. Sivilce oluşumu mevcutken, bu durumlar artmasına destek olur. Sivilceye sebep olan faktörlerden en önemlisi beklide hormonlardır. Hormon bozukluğu, hormonal denge bozukluğu sivilce sorununu artırır. Sivilce problemin yoğun yaşayanların dikkatli olacakları durum, sivilcenin nedenini tespit ettirerek ona göre tedavisi kolay olacaktır. Bu şekilde hormon ve sivilce problemi varsa beraber tedavisi daha mantıklı olacaktır.

Sivilcelerin Tedavi Edilmesi

Sivilce tedavisinde yapılan yanlış kulaktan duyma bilgilere rağbet edilerek uygulanmaya çalışılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken sivilce tedavisini bu konuda uzman bir doktara gidilerek yapılmasıdır. Tedavinin uzun bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Sivilce tedavisinde hastaya doktor desteği, doktor tarafından bilgilendirme çok önemlidir. Bu sayede sivilce tedavisinin başarıya ulaşması için zemin hazırlanmış olacaktır. Sivilce tedavisinde öncelikle lokal tedavi önemlidir. Lokal tedavide başarı sağlanamazsa, yapılacak testler sonucu doktorun belirleyeceği ilaç tedavisi uygulanır.


Cilt bakımı için yapılacak yüz maskesi, diğer uygulamaları tıbbi bitkilerle yaparken bu konuda kendini ispatlamış. Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Prof. Dr. Ahmet Maranki gibi uzman isimlerin çalışmalarından, kitaplarından faydalanabilirsiniz. Sağlıcakla kalın. Kişisel bakımınızı aksatmayın.                   






Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »