Anne Sütünü Artıran Besinler

Yıldız Eryıldız




Her ailenin rüyası ve hayali çocuk sahibi olmaktır. Bazen mecburiyetten, bazen şartlardan sezaryanla doğum durumunda anne sütü az gelmektedir. Emzirme dönemi çocuk açısında büyük önem taşımaktadır. Bağışıklık sistemi açısından, çocuğu bir ömür boyu etkileyecektir. Bu stresli dönemde anneler oldukça hassastır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu anneler için aşağıda linkini verdiğimiz youtube kanalında anne sütünün artırılması ile ilgili altın değerinde bilgiler vermektedir. Anne sütünü artıran besinler, tüketilecek doğal gıdalar hakkında biraz bilgi verelim. Bu doğal gıdaların bir kısmı normal tüketilirken, bir kısmı da kür olarak alınmalıdır:

. Taze beyaz üzümü günde iki defa iki porsiyon(15-16 tane taze beyaz üzüm) tüketilmelidir.


. Sabah,öğle, akşam anne sütünün artması için bir tutam dereotu tüketiniz.

. Kuru inciri, kür olarak tüketin. 8-9 dokuz kuru inciri önce yıkayın. Üzerinde pudra kalmasın. Yarım litre kaynamış suyun içine, incirleri ikiye bölerek atınız. On dakika kaynatın. Sonra bu kaynamış suyu ikiye bölün ve sabah, akşam günde iki kere tüketin. Önemli olan burada suyun klorsuz olmasına dikkat edin.

. İkinci yapacağınız kür, kuru incir ve havuçtur. Yarım litre yine kaynamakta olan suya 8-9 inciri ikiye bölün ve atın beş dakika kaynadıktan sonra beş dakikadan sonra bir havucu dilimleyip içine atın üç dakika daha kaynatın. Burada dikkat etmeniz gereken kaynatırken ağzı kapalı ve kısık ateşte olmasına dikkat edin. Tok veya aç karnına sabah akşam için.


Taze beyaz dut, haşlanmış beyaz dut kurusu da anne sütünü artıran besinler arasındadır.

Bu kürleri aynı anda uygulamayın. Bir hafta taze beyaz üzüm, bir hafta kuru incir kürü, bir hafta dereotu, bir hafta kuru incir-havuç uygulayabilirsiniz.  Bu kürlerin yanında yardımcı kürler de yapabilirsiniz. Maden suyu da anne sütünü artırır. Anason, kereviz, taze kereviz yaprakları, bal kabağı, çilek, kıvırcık salata, sumak, tere yardımcı besinlerdir. Bebeklerin en büyük sıkıntısı gaz olayıdır. Burada annenin çok dikkat etmesi gerekir. Gaz yapıcı besinlerden; fasulye, nohut, bulgur pilavı gibi gıdalardan uzak durun. Rezene çayı gaz giderici olduğundan tüketilmesi faydalıdır. Bu kürleri uygulamadan önce doktorunuza danışın, herhangi bir alerjiniz varsa o yüzden mutlaka doktorunuza danışarak bu besinleri destekleyici olarak kullanın. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.   
           

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »