Teknoloji İnsanı Yaşlandırır mı?

Yıldız Eryıldız




Hayatımıza bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi bir sürü teknolojik cihaz girmiş bulunmaktadır. İş hayatımızda mecburen, sosyal medya da veya değişik zamanlarda teknolojik cihazları fazlaca kullanıyoruz. Kullanırken bilinçli olmadığımızdan yanlış duruşlar vücudumuza zarar vermekte, sağlığımızı etkilerken bunun yanında göz kenarları ve alnımızda kırışıklıklar olmaktadır. Sürekli bilgisayar veya akıllı telefona bakarken gözler yorulacağından istemeden de olsa gözlerin kısılması bu kırışıklara sebep olur. Yetişmesi gereken proje yok ise bilgisayardan uzak durun. Gözlerinizde bozulma başlamışsa mutlaka gözlük kullanın.

Bilgisayar önünde yanlış duruş omuzlarda içe dönüklük, boyun ağrısı,  bel ağrısı, gıdı sarkması( çene altı ve boyunda kalınlaşma ile beraber katlanma) olabilecek sorunlardır. Teknolojik cihazları aşırı kullanmak hareketsizliğe, sporda yapmıyorsanız saatlerce hareketsiz kalmak kilo sorunlarını da beraberinde getirecektir. Aşırı kilolar ve sonrasında tekrar kilo vermek vücut için, cildimiz için iyi bir durum değildir. Böyle bir durumda deride sarkmalar kaçınılmazdır. Hatta çoğu zaman ameliyatla deri gerdirmek zorunda kalanlara rastlamak mümkündür.

Hayatımızın bir parçası olan teknolojik cihazları kullanmamak mümkün olmadığına göre bilinçli olmalıyız. Teknoloji insanı yaşlandırır mı? Sorusuna alınacak tedbirlerle hayır cevabını verebiliriz.

. Öncelikle hayatımızda mutlaka günlük bir saatlik spor ve egzersiz olmasını sağlamalıyız. Günün stresini böyle atmalıyız.

. Doğru duruş ile omuzlarda içe dönüklük, gıdı sarkması ve diğer rahatsızlıklar önlenebilir. Bunun yanında gıdı sarkmasını önlemek için yapabileceğiniz, bir kaşığın uç tarafını iki dudak arasına alıp sabitleyin. Sonra kaşığı aşağı yukarı hareket ettirerek çana altının çalışmasını sağlayın. Bu egzersizle gıdı sarkmasını önleyebilirsiniz.

. İkinci yapacağınız hareket, egzersiz çene kısmını itebildiğiniz kadar itin, kafanızı yukarı kaldırıp 2,5 dakika beklemeniz boynunuza iyi gelecektir. Bu hareketle gıdıyı da gerdirmiş olacaksınız.

. Koltuğa sırt üstü yatıp başınızı koltuktan sarkıtın. Boynunuzu gerdirin. Bilgisayar başında fazla zaman geçirdiğinizde altta vereceğim linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

. Gıdı sarkması yapılan egzersizlere rağmen geçiremiyorsanız, bir estetisyene gidebilirsiniz. Lazer uygulaması ile gıdı bölgesindeki yağlar kolayca alınabiliyor. 

   https://heybiliro.blogspot.com/2018/01/julide-turkoglu-bilgisayarbasnda-kas.html         

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »