Tesettürlü Kadınlara Saç Bakım Önerileri

Yıldız Eryıldız



Saç bakımı bütün kadınlar için mutlaka yapılması gereken faaliyetlerden birisidir. Tesettürlü kadınlar nasıl olsa kapalı saçları görünmüyor, saç bakımı yapmasına ne gerek var? Düşüncesi hakim olabilir ama çok yanlış bir algı olduğunu söyleyelim. Saçlar bütün kadınlar için değerlidir.  Bu yüzden tesettürlü kadınlara saç bakım önerilerini makalemizde anlatacağız. Tesettürlü hanımların saç bakımı ile ilgili karşılaştıkları sorunlar nelerdir? Tesettürlü hanımlara özel saç bakım önerileri nelerdir?

Tesettürlü hanımların genelde sorunları saçların cansız, mat ve saç uçlarının kırık olmasıdır. Bunun en büyük nedeni saçların bone altında kalması ve başörtüsünün örtülmesi ile uzun süre havasız kalmasıdır. Saçlarınızın nefes alması için taktığınız bone ve eşarpların kaliteli olması gereklidir. Spor yapanların tişörtleri nasıl ki önemli ise tesettürlü hanımların eşarp ve bone seçimi de önemlidir. Çünkü karışımında naylon oranı fazla olması durumunda saçlarınız nefes alamaz.

Ev ortamında, müsait olduğunuzda saçınızı havalandırın. Ninelerimizin yaptığı gibi akşamları mutlaka saçlarınızı tarayın. Saçlarınızı taramanın faydası nedir? Aslında saçlarınızı taramakla saç diplerine masaj yaptığınızı, yaptığınız masajında saçlarınızı kuvvetlendireceğini belirtelim. Her gün saç taramanın başka bir faydası da saç uçlarının kırık olmasını önlemiş olursunuz. Tesettürlü kadınlara saç bakım önerilerine devam edelim. 

Vücudumuzun güneş ışığına, D vitaminine ihtiyacı olduğu kadar saçlarımızın da ihtiyacı var. İmkanınız var ise saçlarınızı havalandırıp, güneş ışığından faydalanmaya çalışın. Saç bakımında kreatin bakımı da önemli olduğundan ara bakım zamanlarında kreatin bakımı yaptırın. Ara zamanlar ilkbahar ve Sonbahar olmaktadır. Şampuan kullanırken içeriğinde kimyasal durumuna bakın. Mümkünse parabensiz ve saç tipinize göre şampuan seçin.

Saçlarınıza haftada bir genel bakım yapmalısınız. Yapacağınız genel bakımda saçlarınızı besleyecek, güçlendirecek özel yağları kullanabilirsiniz. Saç bakımında kullanacağınız yağlar; ısırgan otu yağı dökülmeyi önler. Badem yağı besler, hint yağı güçlendirir, argan yağı yumuşaklık ve besleyici özelliği vardır. Bu yağları saçınıza sürüp üzerine ılık havlu sarın. Bir buçuk saat o şekilde kalıp sonra yıkayın.Saçlarınızın hacim kazandığını ve canlandığını göreceksiniz.

Saçlarınızda kepek sorunu var ise bunun nedeni havasızlıktır. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde uygun şampuanı seçin. Saçlarınızı yıkarken su çok sıcak olursa hem dökülmeye, hem de kepeklenmeye sebep olur. Saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Kepek ve dökülme sorununuz var ise bir tatlı kaşığı ısırgan otunu kaynayan bir litre suya atın. 4 dakika hafif ateşte kaynatın. Sonra suyu soğumaya bırakın. Bu arada saçlarınız yıkanmış, temizlenmiş olmalıdır. Ilık olan ısırgan otu suyuyla saçlarınızı yıkayın. Yarım saat o şekilde kalıp etki etmesini bekleyin. Saçınızı sonra sadece suyla yıkayın. Bu uyguladığınız kür boyalı saçlara etki etmez. Kınalı saçlar için sorun olmaz. Kına saçlar için çok faydalıdır, çünkü doğaldır. Isırgan otu kürüyle saçlarınızın parlaklık, canlılık kazandığını ve kepek sorunundan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

 Saç dökülmesinin demir eksikliğinden veya hormonal bir durumdan kaynaklandığını unutmayın. Saç dökülmesi var ise kan tahlili yaptırarak demir eksikliği olup olmadığını kontrol ettirin.  Normalde bir insanın günde 1,5-2 litre su içmesi gerekir. Saçlarınız ve cildiniz için su içmeyi unutmayın. Saç dökülme sorununda ayrıca lavanta da kullanılabilir. Banyoya duşa girmeden önce hazırlayacağınız iki bardak suyu kaynatın. Kaynarken iki tatlı kaşığı lavantayı içine atın. 8-10 dakika kaynatın. Banyodan çıkmadan önce başınızı kurulayıp sonra bu iki bardak lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayın. Sonra durulamayın. Lavanta güzel kokacağı için o şekilde bırakın. Hiç zamanınız yok ise en azından akşamları saçınızı taramayı ihmal etmeyin. Tesettürlü kadınlara saç bakım önerileri umarım faydalı olmuştur.  Sağlıklı olun sağlıcakla kalın.                  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »