Sonbaharda Cilt Yenilenir

Yıldız Eryıldız




 Her baharın bir anlamı vardır. Çünkü iki baharda yenilenme zamanıdır. İlkbaharda, yaza girmeden yenilenme olur. Sonbaharda ise yaz bitmiş, kışa girmeden yenilenmenin yapılacağı zamandır. Kadınlar için ilkbahar ve sonbaharda cilt yenilenir. Bu demektir ki ilkbahar ve Sonbahar bakım için ara zamanlarıdır. Uzun yaz dönemi bitmiş, tatil, deniz derken yıpranan saçlar ve cildinizin bakıma ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Cilt için nemin önemi çok büyüktür. Günümüzde güzellik ve estetik bakım bir sektör haline gelmiştir. Bu merkezlere sadece kadınlar gitmiyor. Yaşlısı, genci, kadını erkeği giderek gerekli bakımlarını yaptırmaktalar. Sonbaharda cilt yenilenir, ama nasıl yenilenir kısaca bahsedelim:

. Yazın cildimize verdiği tahribatı, kuruyan cilde gerekli bakımı sonbaharda yaptırmalısınız.

. Cilt temizliği bütün bir yaz döneminden sonra önemlidir. Cilt temizliğini kendinizde yapabilirsiniz ama kliniklerde sırf bunun için üretilmiş cihazlar ile yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken doğru kliniği seçmeniz önemli. Cilt nemlendirici ve güneş kremlerini kışın da kullanmalısınız.  

. Bu aralar sakal moda ama yüzü yıkamak yetmiyor. Kısa bir süreliğine sakalı kesip cilt temizliği yaptırabilirsiniz.

. Cildiniz için botoks çok gerekli ise kışa girmeden en uygun zaman sonbahardır.

. Günümüzde saç dökülmesi herkesin ortak sıkıntısı gibi görünüyor. Saç ekimi yaptıracaksanız kışa girmeden sonbaharda saç ekimi yaptırabilirsiniz. Saç ekimi içinde araştırarak iyi bir klinik seçmenizde fayda var.

. Yapılacak bazı estetik; burun, karın gibi ameliyatlar için en uygun mevsim yine serin olduğu için sonbahar mevsimidir. Yukarıda sizi yönlendirme amaçlı olarak verdiğimiz bütün bilgilerin uzman görüşü olduğunu hatırlatalım. İhtiyacı olan için sonbaharda cilt yenilenir. Sonbahar yenilenme zamanı. Cilt bakımı ile ilgili daha önce yazdığım aşağıda linki bulunan yazımı da okumanızı tavsiye ediyorum. 

https://heybiliro.blogspot.com/2018/09/cildiniz-sinyal-veriyor.html#more     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »