Televizyon Alırken Püf Noktalar

İbrahim Öztürk



Televizyon hayatımızın bir parçası olarak, özellikle kış aylarında çok seyrediliyor.  Diziler, maçlar, spor programları, filmler derken bazen de bilgisayar ya da oyunları televizyonlara bağlayıp kullanma durumu ile evimizin bir parçası televizyon alırken dikkat, püf noktalar nelerdir? Pişmanlık yaşamamanız için birkaç tavsiyemiz olacaktır.

 Televizyon alırken yapılan en büyük hata hiç kullanmayacağımız bazı özellikleri “ almışken o da olsun” düşüncesi ile boş yere verilen büyük paralardır. Hiç kullanmayacağınız özelliklere niye para veriyorsunuz? Televizyon alırken püf noktalar, dikkat edilecek hususlar şu şekildedir:

. Televizyon alırken en önemli konu ekran büyüklüğüdür. Ekran büyüklüğü oturduğunuz odanın büyüklüğüne göre olmalıdır. Küçücük odaya dev ekran televizyon uygun değildir. Aslında izleme zevki düşünülerek alınan dev ekran insanın televizyon izleme zevkini azaltır.

. Televizyon alırken ucuzluğuna kanmayın, markasına dikkat edin, televizyonun servisi olmasına, servis hizmetini araştırarak güvenilir bir markayı seçin. Aynı zamanda televizyonun garanti süresine de dikkat edin.

. Özelliklerine bakın, kullanmayacağınız özellik için boş yere para vermeyin. 4K ve UHD özelliklerinin olmasına dikkat edin. Özelliklerin de var yazması önemli değil, televizyonun DE ( Dijital Europe) onayını gösteren logo ve belgeyi mutlaka görün. Yayınların bundan sonra UHD olduğunu hatırlatırım.

. Çok film seyrediyorsanız görüntü kalitesi için UHD özelliği önemli olmaktadır. Teknoloji yerinde durmuyor. Gün geçmiyor ki her gün gelişmekte, 4K teknolojisi ile bütün kanalların bir gün yayın yapacağını unutmayın. Çocuklarınızla 3D film izleme alışkanlığınız var ise bu özelliğin olmasına da dikkat edin. Pişmanlık yaşamamak için tavsiyelerimizi, televizyon alırken püf noktaları dikkat etmelisiniz.                

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »